Mersin'de PKK'ya şafak operasyonu! Eylem hazırlığı yapan 11 kişi gözaltına alındı

Mersin'de PKK'ya şafak operasyonu! Eylem hazırlığı yapan 11 kişi gözaltına alındı

Mersin'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün Siirt’in Eruh ilçesinde gerçekleştirdiği ilk silahlı eyleminin sözde yıl dönümü olan 15 Ağustos öncesi eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

Mersin'de, terör örgütü PKK/KCK üyesi olduğu değerlendirilen 11 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik çalışma başylatıldı. Bu kapsamda örgütün Suriye yapılanması olan PYD/YPG silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikten sonra kaçak yollarla Türkiye’ye giren V.A, A.Ş.U ve H.K tespit edildi.


EYLEM ARAYIŞINDA OLDUKLARI BELİRLENDİ


Ardından Almanya’nın Frankfurt şehrinde kutlanan ve terör örgütünün propagandasına dönüşen nevruz kutlamasına katıldığı belirlenen ve terör örgütünün faaliyetlerini diri tutmak ve müzahir kesimin motive etmeyi amaçlayan C.G. ve J.H.'nin yeri belirlendi.

Son olarak da örgütün geçmiş yıllarda yapmış olduğu yasa dışı eylem ve etkinliklere katılan ve elde edilen suç unsurları üzerinde parmak izi tespit edilen S.I.’yı da takibe alan polis, 11 şüpheli için düğmeye bastı.

Şüphelilerin PKK/KCK terör örgütünün Siirt’in Eruh ilçesinde gerçekleştirdiği ilk silahlı eyleminin sözde yıl dönümü olan 15 Ağustos’ta eylem arayışında olduğunu da belirleyen ekipler, Özel Harekat ve dron desteğiyle belirlenen adreslere şafak operasyonu düzenlendi. Koçbaşlarıyla kapılar kırılarak adreslere girilirken, operasyon bölgelerinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Ekiplerin adreslerdeki aramaları devam ediyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.