Meslek odalarındaki 'Türk' ibareleri kaldırılıyor

Meslek odalarındaki 'Türk' ibareleri kaldırılıyor

AK Parti hükümeti, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın açıklamalarını bahane ederek, kurumun adındaki 'Türk' ibaresini silmek için harekete geçti.

Türk askerinin kimyasal silah kullandığını öne süren Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı.

Tutuklama istemiyle adliyeye gönderilen Şebnem Korur Fincancı'nın TTB Başkanlığı'na son verilmesi de talep edildi.

 

TÜRK KELİMESİ SİLİNİYOR


Fincancı'nın Türk askerini suçlamasının sonrasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Tabipler Birliği'nin adından "Türk" kelimesinin çıkarılacağını, bunun için gerekirse kanuni düzenleme yapacaklarını duyurmuştu.

AK Parti Türk Tabipler Birliği'nin isminden, "Türk" kelimesini silmek için harekete geçti.

 

DİĞER MESLEK ODALARINDAN DA SİLİNİYOR


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'da hukuk fakültesi öğrencileriyle buluştu. Bozdağ burada gerçekleştirdiği açıklamada "Hem Türk Tabipleri Birliği, hem mimar ve mühendisler odalarıyla ilgili yeni bir hazırlık yapıyoruz. Türk Tabipleri Birliği’nin ‘Türk’ ismine hakaret edercesine Türk milletine ve Türkiye Devleti’ne düşmanlık eden, terör örgütlerinin ağzıyla, ‘Türk’ ifadesini kullanan bir çatının altında görev yapması, bu milletin de devletimizin de kabul edeceği bir iş değildir" ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.