Mete Yarar: MİT tarikat ve cemaat takibini bıraktı!

Mete Yarar: MİT tarikat ve cemaat takibini bıraktı!

Emekli eski subay ve güvenlik uzmanı Mete Yarar katıldığı televizyon kanalında MİT kanunundaki değişikliklerle tarikat ve cemaatlerin takibinin bırakıldığını söyledi.

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Yönetmeliği ile Milli Savunma Üniversitesi Astsubay Meslek Yüksekokulları Yönetmeliği'ndeki değişiklikle "irtica"nın tehdit olmaktan çıkmasının tartışıldığı CNNTürk'teki programda Mete Yarar özetle şunları söyledi:

"... Niyet okuyarak bu işi yürütemezsiniz. Asıl sorun ne biliyor musunuz? Türkiye'de Milli İstihbarat Teşkilatı'nın kanununda değişiklikle cemaat ve tarikatların takibi bırakıldı. Bir tane sızacak askeri öğrenci mi problem? Tartışacağımız yer şu. Dünyanın her yerinde dini özgürlüklerin korunması anayasal zorunluluktur. Ama başka bir örgüt veya ülke tarafından kullanılmasının takip edilmesi milli güvenlik sorunudur. Devletin içine örgütlü bir şekilde sızılması devletin milli güvenlik sorunudur.

"Marmara İlahiyat Fakültesi Dekanı (Ali Köse) ‘bir FETÖ gitti bin FETÖ’ geldi demişti. Bunu söyleyen adam paramparça edildi. Söylediğinin içinde dine karşı bir tavır yok. Tarikat mensubu her yere girebilir. Ama bunu örgütlü, sistemi bozacak şekilde yapması hukuki problemdir. Türkiye'de yüzlerce tarikat-cemaat var. Bunların içinde yalnızca ibadetiyle uğraşanlar vardır. Örgütlü olarak farklı düşüncenin olup olmadığı devletin sorumluluğunda. Sayın Cumhurbaşkanı 15 Temmuz'dan sonra bir daha bunun yapılmaması için elimizden geleni yapacağız demişti."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.