Mete Yarar'dan hükümetin sessizliğine sert eleştiri: Bari ABD üslerini kapatın!

Mete Yarar'dan hükümetin sessizliğine sert eleştiri: Bari ABD üslerini kapatın!

Mete yarar kişisel yotube kanalından yaptığı değerlendirmede Türk hükümetinin ABD'nin soykırım kararından sonraki sessizliğini eleştirerek 1974'te gösterilen sert tepkinin gösterilmesini istedi.

Mete Yarar'ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

"Çakal çakallığını yapmıştır. Çakala niçin çakallığını yaptın mı diyeceğim bu ülkeyi yönetenlere neden gereğini yapmadın mı diyeceğim? Bu ülkenin haklarını koruması gerekenler niçin korumadılar diye sormayacak mıyım?

"(...) Bana tokat atan bu şahıslara nasıl hesap soracağız. Ama ilk hesap soracağımız kendimiz olmalı. Eğer milliysek yerliysek! Türk milleti dediğimiz kavram nereden başlıyor. Türk milleti dediğimizde yalnızca bugün yaşayan pozisyonumuzu mu kabul edeceğiz ta binlerce yıl önce kurduğumuz Türk ordusu zamanından beri gelen süreye atalarımızı kabul ederek mi millet olacağız. Biz yapmadık atalarımız mı yaptı diyeceğiz. Ondan sonra da bu coğrafyada yaşıyoruz diye övüneceğiz değil mi? Bugüne kadar gelen tertemiz durumu gelecek nesillere nasıl taşıyacağız?

"Ülkeler birbirlerinin tepkilerini ölçerler. Hafızaları vardır bir kenara yazarlar ve daha sonra bedelini ödetirler.

"Bizim için ülke raporlarında unutmazlar zamanı geldiğinde bunun hesabını bir şekilde sorarlar diyorlar mı yoksa çok kolay unuturlar affederler bu nedenle daha sonra bir bedel ödemezsin mi diyorlar. Bence ikincisini diyorlar.

"Çok ilginç değil mi birileri sizin atalarınıza anormal suçlamalar yapacaklar siz halay çekeceksiniz normal hayatınıza devam edeceksiniz. Bilmiyorum sırtımda küfe yok küfe olmaması fikir üretmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. 1975 Temmuz ayında ambargo kararı alan TC devleti o günkü şartlara rağmen ne almışsa aynı önlemler yapılabilir?

"Bu ülkede birisine üs veriyorsanız o ülkenin sizin için art niyetli olmadığını düşünmeniz lazım? Ama hem PKK'ya hem her konuda size saldırgan olan ABD'nin üssünün Türkiye'de hâlâ olması lazım mı?

"NATO üssü olabilir ama ikili üslerinizin müttefiklerinizin üssünü onun en ufak saldırgan tavrının olmadığına inanıyorsanız açık tutarsınız. Teşekkür ederiz bunca zaman birlikte yürüdük bundan sonra kapatıyoruz geçmiş olsun dememiz gerekiyor.

"Çuval geçirme olayında çok tepki göstermiş olsaydık FETÖ darbe girişimi olmazdı arkadaşlar. Enseme tokat atıldığında üç tane davranış modeli var. Bakmadan dönmeden tokatı atana tokat atmak. Dönüp bakıp tokat atana üst üste vurmak yola devam etmek. Üçüncüsü ise tokat atıldığında bu tokatı atmalarına bu fırsatı nasıl verdim diye düşünmek... Biz diziler seyredip atalarımızı onurlandıracaksak onlarla övüneceksek ona göre davranmamız lazım.

"Bu kadar sessiz kalmamız bir sonraki yapacakları hamleyi güçlendiriyor. Bu olayı sessizce kabul etmek başkalarının hamle yapmasını engellemiyor tam tersine cesaretlendiriyor.

"Diyeceksiniz ki duygusal tepki vermez devletler. Ben de akılla ilgili öneriyorum. Türk devletinin bekasıyla ilgilidir.

"Milli çıkarlar karşısında tek yürek olan bir milletiz. Hadi karar verelim bunu sineye mi çekeceğiz? Başkaları da yaptı ne oldu mu diyeceksiniz? Osmanlıya mı yıkacaksınız?

"ABD 1. Dünya savaşında Türkiye'yi işgal eden kuvvetleri nasıl bir araya getirdiğini onlara refakat eden ve engellemeyen donanmanın ABD donanması olduğunu hep unuturuz. Tarihi ve geçmişini bilmeyenlerin gelecekle ilgili plan yapmaları zordur. Aynı hataya tekrar düşecektir. Türk milleti olmaktan gurur duyuyorsak çocuklarımızın andından daha büyük tepki verelim. O sıfatlara o sıfatları kuranlara karşı bir saldırı var.

"Atatürk geçmişi Osmanlı'nın büyüklüğünü de inkar etmedi. Hadi karar verelim ne kadar sonra unutacağız ve tepki vermediğimizde bir sonraki hamle ne olacak?"

Siyasetcafe.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.