Mete Yarar'dan 'teşkilat' yorumu: Geçmişte niçin yapılmıyordu

Mete Yarar'dan 'teşkilat' yorumu: Geçmişte niçin yapılmıyordu

Mete Yarar'dan Teşkilat dizisinden yola çıkarak MİT'in son 'paketleme' olayıyla ilgili kişisel youtube kanalından ilginç yorum...

Mete Yarar, Teşkilat dizisini doğru bularak son yapılan paketleme olayına değindi:

"Geçmişte niçin yapılmıyordur. Nedenlerinden bir tanesi teşkilatın 2004'e kadar yurtdışında operasyon yapma yetkisi kanunen olmamasından kaynaklanıyor. Yapıyordu ama farklı şekilde yapmaya çalışıyordu. Ya TSK'yla ya başka biçimde. O tarihten sonra Teşkilat adlı bir birim kurdu. Özel Kuvvetler ve kendi elemanlarıyla. Artık kendi birimi ve eğitim birimini kurdu. Bunun sonucunda bu son dönemde yaşadığımız başarılar ortaya çıkıyor. Hemen Rakka'nın kuzeyinde örgütün önemli kişisi çok derinlikte çok özel bir biçimde paketlendi Türkiye sınırına kadar getirildi. Çok önemli bir olay. İstihbarat açısından muazzam bir başarı ne yaptıkları ne yapacakları kimlerden destek aldıklarıyla ilgili muazzam bir arşivimiz oluştu. Hepsini tebrik ediyorum. Her şeyin askeri olması gerekmez. Örtülü hareketler daha etkili olabiliyor. Her şeyi açıklamak zorunda değilim ama bu tür operasyonlar yapıldığında başka bir yere doğru evriliyoruz. Artık bu operasyonlardan gurur duyuyoruz. Türkiye'ye parmak sallayanlara gerekli cevabı veriyoruz... Daha neler gelecek daha neler.. Ufukta ne sürprizler olacak..."

Mete Yarar, TRT1"deki Teşkilat dizisine daha önce  'Dirayet Göster' yotube kanalında "Benden ful kredi. Ben mutluyum.... Hem topluma hem teşkilat üyelerine moral vereceklerdir..." demişti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.