Meteoroloji gün verdi; Kar geliyor

Meteoroloji gün verdi; Kar geliyor

Kasım ayına oranla sıcaklıklarda düşüşler görülürken, yağışlı havalar yurt genelinde etkisini hissettirmeye devam ediyor. Doğu ve İç Anadolu bölgesinde önümüzdeki günlerde kar yağışları görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurt geneline ilişkin hava durumu raporları yayınlandı. MGM, yayınladığı raporda özellikle Pazar gününe dikkat çekerken, pek çok ilde kar yağışı görüleceğini belirtti. Aralık ayı itibariyle sıcaklıklar hissedilir şekilde düşüş gösterirken, Doğu ve İç Anadolu bölgesinde kar yağışları görülecek. Hâl böyle olunca da 'Hava durumu nasıl olacak?' sorusunun yanıtı oldukça merak ediliyor. Beş günlük hava durumu ve sıcaklık değerlerini açıklayan MGM; Doğu Anadolu ve İç Anadolu merkezli kar yağışlarına dikkat çekerken, aralarında İstanbul'un da yer aldığı birçok Batı ili için ise sağanak yağışlara vurgu yaptı.

Kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve doğu kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Tunceli ve Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Şanlıurfa'da yer yer kuvvetli olmak üzere Güneydoğu Anadolu ile Ordu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, sabah saatlerinde Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki 5 güne ilişkin hava durumu raporlarını yayınlarken, Pazar gününe dikkat çekti. Pazar günü birçok ilimizde kar yağışları etkisini gösterecek.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.