Meteoroloji İstanbul için 'sarı alarm' verdi! Valilik uyardı!

Meteoroloji İstanbul için 'sarı alarm' verdi! Valilik uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için 'sarı alarm' verirken, İstanbul Valiliği de son dakika uyarısıyla vatandaşlardan dikkatli olmaları konusunda uyardı. Meteoroloji, İstanbul dışında 8 il için de sarı alarm verdi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’u sağanak yağış, su ve sel baskınları konusunda uyardı. Son dakika açıklamasıyla İstanbul Valiliği'nden de İstanbullulara aşırı yağış uyarısı geldi. Valilik 5 günlük hava tahminlerini açıklayıp önlem alınması için vatandayı uyarırken, İstanbul dışında 8 il için de yarın özelinde ‘sarı’ kategoride uyarı yapıldı. 

 

SARI ALARM
Meteoroloji, İstanbul’da kuvvetli ve gök gürültülü yağmur beklendiğinin bilgisini paylaşarak vatandaşları oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı uyardı. İstanbul’u ‘sarı’ kategoride uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamasında şöyle denildi:


 “Yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”


İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

 İstanbul Valiliği, yarın sabah saatlerinden itibaren Anadolu yakasının doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinin bilgisini paylaşarak vatandaşları yaşanabilecek olumsuzlara karşı uyardı. İstanbul Valiliğinden yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

 

“İstanbul’da Anadolu yakasının doğu ilçelerinde (Şile, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe) yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren, yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

5 GÜN İÇİN HAVA TAHMİNLERİ
İstanbul’da önümüzdeki 5 gün için hava tahminleri ise şöyle:
8 Temmuz- gök gürültülü sağanak yağışlı; en düşük 23, en yüksek 28 derece.
9 Temmuz- parçalı bulutlu; en düşük 21, en yüksek 30 derece.
10 Temmuz- az bulutlu; en düşük 22, en yüksek 29 derece.
11 Temmuz- az bulutlu; en düşük 23, en yüksek 31 derece.
12 Temmuz- az bulutlu; en düşük 22, en yüksek 32 derece.


Diğer taraftan İstanbul’da yaklaşık 2 hafta önce etkili olan ani yağmurlardan dolayı birçok ilçede su ve sel baskını yaşanmıştı.

BURSA İÇİN DE SARI ALARM
Meteoroloji, Bursa'da yaşayan vatandaşları yarın için 'sarı alarm' verdi. Meteorolojinin 'sarı alarmı' yarın saat 04:0 ile 14:00 saatleri arasın kapsıyor... 


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.

İŞTE DİĞER İLLER
MGM, yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve İstanbul Anadolu yakasında sağanak ve gök gürültülü yağış beklendiğini belirtti.


Öte yandan, Batı Karadeniz'de de Zonguldak, Bartın, Düzce ve Kastamonu'nun kuzey ilçeleri yerel olarak 21-50 kg/m2 sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor.

MGM'den yapılan uyarıda, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.