Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Aşırı sıcaklar bitti, yeni 'aşırıya' dikkat

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Aşırı sıcaklar bitti, yeni 'aşırıya' dikkat

Eylül ayıyla birlikte Türkiye kavurucu sıcakları geride bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı iller için sarı ve turuncu kod vererek uyardı. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, aşırı sıcakların bittiğini ancak aşırı yağışların geleceğini kaydetti.

Türkiye bunaltıcı ve kavurucu sıcakların etkili olduğu bir yaz yaşadı. Eylül ayıyla birlikte kavurucu sıcaklar yerini serin havaya bıraktı. Meteoroloji birçok kent için sağanak yağış uyarısında bulunmasının ardından iki ilde yağış etkili oldu.

Aydın ve Edirne yağışa teslim oldu. Aydın'ın Köşk ilçesinde etkili olan sağanak bazı mahallelerde su baskınlarına neden oldu. Edirne'de ise caddelerde biriken sular nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, CNN Türk'e açıklamalarda bulundu. Şen, aşırı sıcakların bittiğini ancak aşırı yağışların ülkede etkili olacağını bildirerek uyardı.

 

Şen, sonbaharın ekimde geleceğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

 

"Sıcaklıklar mevsim ortalamalarında. İstanbul'da 29 derece olacak ama yağıştan dolayı bunaltıcı bir hava yok. Bu hafta bu şekilde devam edecek gibi görülüyor. Ta ki Cuma'ya kadar. İstanbul'da hafif bir yağış görülüyor. Daha sonrasında sıcaklıklar devam edecek ama bunaltıcı sıcaklıklar olmayacak. Sonbahar geldi mi diyeceğiz? Daha gelmedi. Sonbahar Ekim ayında gelecek gibi görülüyor."

Denizlerde sıcaklığın yüksek olduğunu ifade eden Şen, "Çok sıcak bir yaz geçirdik. Etrafımızdaki denizlerde sıcaklık çok yüksek. Bu yüksek sıcaklıklar kolay kolay düşmeyecek. Soğuk hava geldiği zaman yıldırımlı, gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir. Bu yağışlara dikkat etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.