Meteoroloji uzmanları uyardı: Hafta sonu sıcaklık 40 dereceye dayanacak

Meteoroloji uzmanları uyardı: Hafta sonu sıcaklık 40 dereceye dayanacak

Sonbahar geldi diye sevinirken Meteoroloji'den sıcaklık uyarısı geldi. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde olacağı belirtiliyor. Hatta öyle ki hafta sonu bazı illerde sıcaklık 40 dereceye kadar çıkacak.

Türkiye Eylül ayını yağışsız ve mevsim normallerinin üstünde bir sıcaklıkla geçiriyor. Meteoroloji uzmanları ise ayın sonuna sıcaklıkların bu şekilde devam edeceğini belirtiyor. Özellikle Marmara bölgesinde yüzde 25'in altına düşen barajlar alarm veriyor. Uzmanlar hava sıcaklıklarının hafta sonunda bazı illerde 40 dereceye kadar çıkabileceğini belirtiyor.

 

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? YAĞIŞ UYARISI GELDİ


Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Doğu Akdeniz Toroslar Mevkii, Osmaniye, İskenderun Körfezi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Iğdır'ın güney, Sivas, Ağrı ve Van'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkların ülkemiz genelinde artarak mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.