Meteoroloji'den 3 İl için 'Turuncu' alarm!

Meteoroloji'den 3 İl için 'Turuncu' alarm!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre;  Antalya, Burdur ve Isparta için 'turuncu' uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, bugün (26 Kasım) Antalya, Burdur, Isparta çevreleri ile Konya'nın batı ilçeleri ve Afyon'un güney ilçelerinde 'şiddetli', 'kuvvetli' ve 'çok kuvvetli yağış' beklendiği belirtildi.

İstanbul'da ise, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağış beklendiği belirtildi.

 

ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

 

Yağışların; Antalya il genelinde çok kuvvetli yer yer şiddetli(51-100 Kg/m²) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile kıyı kesimlerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

KUVVETLİ VE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
 

Yağışların; Burdur ve Isparta çevreleri, Konya'nın batı ilçeleri ve Afyonkarahisar'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m²) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım ile yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

3 İL İÇİN 'TURUNCU' UYARI


Meteoroloji'nin 'Türkiye için uyarı durumu' haritasında Antalya, Burdur ve Isparta için 'turuncu' uyarı verildi.

Meteoroloji'nin sitesinde turuncu uyarı için, 'Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.' tanımı yer alıyor.

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.