Meteorolojiden 7 İle fırtına uyarısı! Belediyeden anons yapıldı

Meteorolojiden 7 İle fırtına uyarısı! Belediyeden anons yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 7 il için fırtına uyarısı yapıldı. İşte Meteorolojiden yapılan hava durumu uyarısı;

Meteorolojiden son dakika hava durumu uyarısı geldi. Antalya, Muğla, İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale'de kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji kuvvetli yağmur ve fırtına uyarısında bulundu. Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de güney ve güneybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın, kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, zamanla 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Cuma günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İstanbul ve Çanakkale başta olmak üzere Marmara’nın Batısı ve Kuzey Ege’de 29.11.2018 Perşembe gece saatlerine kadar zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MUĞLA’NIN MARMARİS VE BODRUM İLÇELERİNE UYARI!

Yapılan son tahminlere göre bugün (Salı) öğle saatlerinde başlayan ve Perşembe gece saatlerine kadar devam edecek yağışlar Muğla’nın il merkezi ve Marmaris ilçesi ile Antalya’nın Manavgat ilçelerinde taşkın tehlikesi oluşturuyor. Söz konusu ilçelerde; köprü, menfez vb. yapılarda, yan kolların birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik olduğu noktalar ile kuru dere yataklarında meydana gelebilecek taşkınlara karşı vatandaşlarımızın ve ilgili kurumların hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz ediyor.

Bodrum için Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kaymakamlığı kritik uyarılarda bulundu. Bodrum Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Bodrum’da akşam saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı. Yapılan yazılı açıklamada 48 saat içinde 75-150 kg/metrekare yağış beklendiği bildirildi.

Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada Bodrum’a akşam saatlerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Çarşamba sabah saatlerinden itibaren kuvvetini arttırarak Perşembe gece saatlerine kadar aralıklarla şiddetli olması (48 saatte 75-150 kg/metrekare ) yağış beklenildiği bildirildi.

BELEDİYEDEN ANONS YAPILDI

Bodrum’da yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve deniz üzerinde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Bodrum Belediyesi ise anons yaparak vatandaşları bilgilendirdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.