Meteoroloji'den İstanbul dahil 42 İle kar ve çığ uyarısı

Meteoroloji'den İstanbul dahil 42 İle kar ve çığ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre; İstanbul dahil 41 il için kuvvetli yağmur, kar yağışı ve çığ tehlikesine karşı kritik uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu tahmin raporu yayımladı. Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyılarda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Rize ve Artvin'in kıyılarında kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ, YOĞUN KAR UYARISI

 

Yağışların, Rize ve Artvin'in kıyılarında kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

ÇIĞ TEHLİKESİNE KARŞI UYARI

 

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.