Meteoroloji'den İstanbul için yağış uyarısı!

Meteoroloji'den İstanbul için yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama İstanbullulara yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji genel müdürlüğü sosyal medya hesabından İstanbul’la ilgili mesaj paylaştı. Paylaşılan mesajda; Hava sıcaklığı; Önemli bir değişiklik olmayacak, Doğu bölgeler ile Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek, hafta sonu iç ve batı kesimlerde azalacak” ifadelerine yer verdi. 


İstanbul’da yağmur uyarısı
1 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul’da havanın parçalı bulutlu olmasıyla birlikte yapılan son gözlemlerde ise İstanbullulara yağmur uyarısı yapılırken, 6 Mayıs 2018 tarihinde yağışlı olabileceğine ilişkin paylaşım yapıldı. 


Resmi sitede açıklama yapıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yapılan açıklamalarda ise şu bilgiler verildi: 
Doğu Bölgelerimizde önümüzdeki bir hafta boyunca mevzi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.


Yurdumuzun özellikle doğu bölgelerinde (Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Doğu Akdeniz’in iç kesimleri), yer seviyesinde sıcak hava ile atmosferin üst seviyelerinde soğuk hava bulunmasından dolayı meydana gelmesi beklenen ve halk arasında kırkikindi yağışları olarak isimlendirilen, öğleden sonraları görülecek mevzi sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki kararsızlık yağışlarının etkili olacağı tahmin ediliyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.