Meteoroloji'den İstanbul'a sarı kodlu uyarı! Kar, sağanak, fırtına etkili olacak

Meteoroloji'den İstanbul'a sarı kodlu uyarı! Kar, sağanak, fırtına etkili olacak

Meteoroloji, İstanbul'a sarı kodlu uyarı verdi. Uyarıda dün gece etkisini gösteren kar yağışının, sağanak ve fırtınayı da beraberinde getireceği açıklandı.

Yurt genelinde kış ayı etkisini gösterirken Megakent İstanbul'da da beklenen kar yağışı dün gece saatlerinde yere düştü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Fatih, Çatalca, Silivri, Ataşehir, Kartal, Tuzla ve Arnavutköy'de kar yağışı etkili oldu.

Kentin bazı bölgelerinde yağış nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza büründü.

Etkisini gösteren kar nedeniyle bazı ilçelerde araçlar yolda kaldı.

İstanbul'da beklenen yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar, yükseklerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji'nin internet sitesinden paylaşılan uyarı haritasında ise sadece İstanbul'a sarı kodlu uyarı verildi.

 

SALI GÜNÜNE KADAR SÜREBİLİR

 

Yağışların, salı günü sabah saatlerine kadar kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile birlikte aralıklarla kuzey kesimlerde deniz etkili kar yağışı olarak zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına sebebi ile çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

 

TEDBİR UYARISI GELDİ

 

AKOM'dan gerçekleşmesi beklenen kar yağışı ve fırtına nedeniyle kentte kara ve deniz ulaşımında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İstanbullulara tedbirli olunması yönünde uyarı yapıldı.

 

AKOM'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

 

"Yağışlı havanın 29 Ocak pazartesi (05.00) sabah saatlerinde etkisini artırması beklenirken, fırtına şeklinde (30-60 km/s) esen rüzgarla birlikte yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde 3 ila 10 cm kar örtüsü oluşturabileceği öngörülüyor. Yağışların salı öğlen saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenirken sıcaklıkların 1 Şubat perşembe itibariyle mevsim normallerine yükselmesi bekleniyor."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.