Meteorolojiden kritik sağanak uyarısı!

Meteorolojiden kritik sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden sağanak uyarısı yapıldı. Sağanak yağışlar yurt genelinde etkisini göstermeye başladı. İşte ayrıntılar;

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre; Doğu Anadolu'da gök gürültülü sağanak etkili olacak. Doğuda sıcaklıklar mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyrederken diğer bölgelerde mevsim normallerinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Afyonkarahisar, Konya, Yozgat, Erzincan, Tunceli, Muş ve Bingöl çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava durumu hafta boyunca kuzey kesimlerde parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı olacak. İstanbul’da hafta boyunca sağanak yağışlar yer yer etkili olacak.

İSTANBUL’DA SAĞANAK YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK Mİ?

İstanbul’da 9 Eylül Pazar günü, havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak yağışların İstanbul’da hafta boyunca yer yer etkisini göstermesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; bölge genelinde hava parçalı ve zamanla çok bulutlu geçecek. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyredeceği bölgede, rüzgarın kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Öğleden gece saatlerine kadar bölgenin tamamında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak. Gün içinde en yüksek hava sıcaklığının Iğdır’da 30, Ağrı ve Erzincan’da 25, Kars’ta 22, Erzurum’da 21 ve Ardahan’da 18 olması öngörülüyor.

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Afyonkarahisar, Konya, Yozgat, Erzincan, Tunceli, Muş ve Bingöl çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.