Meteoroloji'den kritik uyarı: 48 ilde sağanak bekleniyor

Meteoroloji'den kritik uyarı: 48 ilde sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, başta İstanbul olmak üzere Kocaeli ve Sakarya'nın da aralarında olduğu 48 ilde sağanak yağışın etkili olması beklendiğini açıkladı. ​​​​​​​

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Ağustos Çarşamba gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu resmi internet sitesi üzerinden yayınladı. Buna göre; İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın da aralarında olduğu 48 kentte sağanak yağışın etkili olması öngörülüyor.

Ordu, Sinop, Kastamonu, Bartın ve Karabük için turuncu kodlu uyarı verilirken; Samsun için sarı kodlu uyarı verildi. 

 

HANGİ BÖLGELERDE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK?

*Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu,

*Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Edirne, Kırklareli, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Adana'nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş, Muş, Van'ın doğusu, Hakkari'nin kuzeyi, G. Antep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 

*Diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

*Yağışların; Karadeniz kıyıları ile Tokat, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli, Samsun ve Ordu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağanak uyarısı yapılan iller şu şekilde:

Ardahan, Kars, Ağrı, Artvin, Erzurum, Muş, Rize, Bayburt, Bingöl, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Ordu, Tokat, Sivas, Samsun, Amasya, Çorum, Sinop, Yozgat, Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde, Kastamonu, Çankırı, Bartın, Karabük, Zonguldak, Bolu, Düzce, Sakarya, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Bursa, Kütahya, Kırklareli.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.