Meteoroloji'den kritik uyarı! Hangi illerde okullar tatil edildi?

Meteoroloji'den kritik uyarı! Hangi illerde okullar tatil edildi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı illerimizde görülen kar yağışı nedeniyle vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son dakika haberine göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yoğun kar yağışı görülecek.

Bazı illerimizde ise görülen kar yağışı nedeniyle bugün (13 Şubat Perşembe) okullar tatil edildi. Ayrıca deprem bölgesi için kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde, özellikle Mardin, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde şiddetli kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji ayrıca vatandaşları çığ tehlikesine karşı da uyardı. Bugün İstanbul'da parçalı bulutlu bir hava beklenirken Ankara'da kar yağış etkisini sürdürecek. 

Söz konusu illerde vatandaşların ve yetkililerin buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

 

OKULLAR NEREDE TATİL EDİLDİ?

 

AKSARAY

Aksaray'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde okullar bugün tatil edildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de gece saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

KAYSERİ

Kayseri'nin 5 ilçesinde kar nedeniyle eğitim öğretime bugün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun karın etkili olduğu merkez ilçeler Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar ve İncesu'da 13 Şubat Perşembe günü okullar tatil edildi. 

KIRŞEHİR

Kırşehir Valisi İbrahim Akın sosyal medyadan yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiğini bildirdi. Vali İbrahim Akın, "Yoğun kar yağışı nedeniyle Valiliğimizce 13.12.20 Perşembe günü il genelinde eğitime 1 gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır" ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ta kar yağışı ve don nedeniyle 9 ilçede okullar tatil edildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü, Göksun, Nurhak ve Türkoğlu ilçelerinin tamamında bugün eğitim-öğretime bir gün ara verildi.

HAKKARİ

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada,"Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 13 Şubat 2020 Perşembe günü Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerimizde eğitim öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlileri bir gün süre ile izinli sayılacaktır" denildi.

BİTLİS

Bitlis’in Hizan ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

MARDİN

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Kızıltepe Kaymakamı ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, yoğun kar yağışı nedeni ile okulların yarın tatil edildiğini açıkladı. 

SİİRT

Siirt’te etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk, orta ve lise dereceli okullar tatil edildi.

KİLİS

Kilis'te etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar il genelinde 1 gün süreyle tatil edildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

GAZİANTEP

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okulların 1 gün süre ile tatil edildiğini açıkladı.

ADIYAMAN

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu.

TUNCELİ

Tunceli'de devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde okullar tatil edildi.

MALATYA

Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

SİVAS

Sivas'ta kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliği il genelindeki tüm okulların kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 13 Şubat günü de tatil edildiğini duyurdu.

AĞRI

Ağrı’da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebi ile merkez ve bağlı köylerde okullar 1 gün süre ile tatil edildi.

VAN

Van’da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

BİNGÖL

Bingöl’de yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

RİZE

Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada 13 Şubat Perşembe günü Merkez, Ardeşen, Çayeli, Fındıklı, Hemşin ve İkizdere ilçelerinde taşımalı eğitim gören öğrencilerin izinli sayılacağı, Çamlıhemşin ve Pazar ilçelerinde ise eğitime bir gün ara verileceği belirtildi.

BAYBURT

Bayburt genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bugün tatil edilen okullar yağışın devam etmesi üzerine tatil edildi.

KARABÜK

Karabük ve Safranbolu ilçesinde etkisini arttıran kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.