Meteorolojiden o illere uyarı! Kar geliyor…

Meteorolojiden o illere uyarı! Kar geliyor…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yurdun büyük bir kısmı için karla karışık yağmur ve kar uyarısı yapıldı.

Orta ve Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz ile Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Muğla’nın güney kıyıları, Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Sakarya, Bilecik, Kocaeli ve Muğla’nın güney kıyıları, Antalya’nın doğuda bulunan ilçeleri, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep çevrelerinin yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Marmara’da yer yer yoğun olmak üzere Kuzey Ege ile iç ve doğu kesimlerde pus ve sis, iç ve doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olacağı öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının ülkenin iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üstünde, doğu bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmini yapılıyor. Rüzgarın güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.