Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı! 11 il için kritik açıklama

Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı! 11 il için kritik açıklama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre 11 İlde şiddetli yağış ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına kapıda. Meteoroloji; Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir, Manisa, Yalova için sarı kodlu uyarı yayınladı. Şiddetli rüzgar, Giresun, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon'da da gök gürültülü sağanak olacağı tahmin ediliyor.

Marmara Denizi’nde de öğle saatlerinden itibaren rüzgar bekleniyor. Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın gece saatlerinde etkisini kaybedeceği değerlendiriliyor.

 

ALARM ÜSTÜNE ALARM VERİLDİ


Yağışların Ordu ve Giresun ile Samsun'un doğu çevrelerinde (Salıpazarı) ve öğleden sonra Trabzon ve Rize çevrelerinde beklenen sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m²), Giresun’un ve Trabzon’un doğusu ile Rize kıyılarında çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olacağı ifade edildi.

Rüzgarın, Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa); Marmara’nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova) ile Kuzey Ege’nin kıyı kesiminde ( İzmir, Manisa’nın batısı) kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına (40-74 km/saat) ve kısa süreli olarak kuvvetli fırtına (75-88 km/saat) şiddetinde esmesi bekleniyor.

Yetkililer, meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.