Meteorolojinin ardından İBB’den uyarı! Çok kuvvetli geliyor

Meteorolojinin ardından İBB’den uyarı! Çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de bir uyarı geldi. İşte haberin ayrıntıları;

Marmara ve Batı Karadeniz'de yarın hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de, önümüzdeki 3 gün boyunca sağanak, yer yer kuvvetli yağmur geçişleri ve kuvvetli fırtınanın yaşanmasının beklendiği uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre; yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLARIN GENELLİKLE YAĞMUR VE SAĞANAK ŞEKLİNDE OLMASI BEKLENİYOR

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdenizkıyılarında gök gürültülü sağanak, Trakya'da karla karışık yağmur ve yer yer karşeklinde olacağı öngörülürken, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir ,Çanakkale, Muğla, Isparta'nın güneydoğusu ve Kuzey Ege kıyıları ile bu akşamAnkara, Çankırı, Kırıkkale ve Çorum çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğuilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

MARMARA'DA ZAMAN ZAMAN FIRTINA BEKLENİYOR

Hava sıcaklıklarının Marmara ve Batı Karadeniz'de hissedilir derecede olmak üzere kuzey ve batı bölgelerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerle bu akşam içbölgelerde güney ve güneybatı yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmarave Kuzey Ege kıyıları ile bu akşam iç bölgelerde kuvvetli, Marmara'da zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İBB'den yapılan açıklama şöyle:

İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun Kuzey ve Batı kesimleri; Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Sistemin etkisi ile önümüzdeki 3 gün boyunca sağanak, yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor. Yağışla birlikte rüzgarın da kuzeyli yönlerden (Poyraz) hamle yaparak kuvvetli fırtına seviyesine (50-80 km/s) ulaşması, hava sıcaklıklarının düne göre 6 ila 8°C birden azalarak kışı anımsatır günlerin yaşanacağı tahmin ediliyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.