Metin Külünk’ün İstanbul İl Başkanı olacağı iddia edildi

Metin Külünk’ün İstanbul İl Başkanı olacağı iddia edildi

AK Parti’de Recep Tayyip Erdoğan’nın 18. Kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşma sonrası değişim olacağı bekleniyordu. AK Parti kadrolarında köklü değişiklikler olması beklenirken, Metin Külünk’ün İstanbul İl Başkanı olacağı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ "Mevcut kadrolarımızla beraber herkesi kongre sürecimize aktif olarak katılmaya davet ediyorum. Kanaat önderleri kimlerse kadromuzu onlarla güçlendireceğiz. Bize Ömerler lazım. Bu Ömerleri bulduğumuzda, şu anki konumumuzdan daha ileriki bir konuma geleceğiz, hiç endişeniz olmasın” sözlerinden sonra, AK Parti kadrolarında köklü bir değişim yapılacağı beklentisi oluştu.

Yeni kurulacak 2 partide görev almak için bazı eski AK Parti yönetici ve vekillerin istifa etmesi sonrası, Erdoğan’ın partide bazı değişikliklere gitmesi bekleniyor.

 

METİN KÜLÜNK İSTANBUL İL BAŞKANI OLACAK

 

Bu değişiklik kapsamında İstanbul yönetiminin de değişeceği ve İl Başkanlığına Metin Külünk’ün getirileceği iddia edildi.

AK Parti’ye yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre; Metin Külünk İstanbul İl Başkanı olacak ve kendisine yakın kadrosu ile çalışacak.

Külünk’ün Erdoğan’a yakınlığı ve uzun bir geçmişe dayalı dostluğu olduğu biliniyor.

 

 

 

METİN KÜLÜNK KİMDİR?

Metin Külünk, 16 Aralık 1960 yılında Rize'nin Güneysu ilçeside doğdu.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra iş hayatına atıldı.

Milli Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliği, Akıncılar Teşkilatı, Milli Selamet Partisi İl Gençlik Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Teşkilat Başkanlığı, İstanbul İl SKM Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Metin Külünk, 2011 yılında 26. dönem AK Parti İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili olarak meclise girdi.

Külünk Eğitim ve Kültür Derneği, Tepebaşı Köyü Derneği, Güneysu Derneği , Rize Vakfı, TEK-DER (Teknik Elemanlar Derneği), Mimar ve Mühendisler Grubu, İTKİB (İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği), UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği), İstanbul Tasarım Derneği ve Fenerbahçe Spor Kulübü üyesidir.

Metin Külünk, evli ve bir çocuk babasıdır.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.