Metiner ve Tayyar "sırrı ifşa" ettiler diye 'Kulakları Çekildi'

Metiner ve Tayyar "sırrı ifşa" ettiler diye 'Kulakları Çekildi'

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde iki isim sert bir şekilde uyarıldı. İşte haberin ayrıntıları;

Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner muhalefete ve basına malzeme verdikleri için uyarıldı.

AKP’li Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner’in son açıklamaları parti içerisinde, “muhalefete malzeme veriyorlar, burası siyaset yapma yeri, gazetecilik değil” değerlendirmeleri yapılırken, Parti Yönetimi Tayyar’dan sonra Metiner’i de uyardı.

ANKA’dan Besti Karalar’ın edindiği bilgilere göre, Tayyar’ın, “FETÖ borsası kurulmuş, FETÖ mensupları tahliye edilmek için rüşvet veriyor” açıklamaları ile Metiner’in, “İktidar hepimizi değiştirdi, değiştiriyor. Kim ‘değişmedim’ diyorsa yanlış söylemdir” sözleri parti içerisinde tepki çekmeye devam ediyor.

Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere, Tayyar ve Metiner, “muhalefete malzeme vermek, Hükümetin FETÖ ile mücadelesini yeterli göstermemek, parti disiplinini hiçe saymakla” suçlanıyorlar.

GAZETECİ OLDULAR BAŞIMIZA

Parti içerisinde her iki milletvekiline de gazeteci kökenli olmaları nedeniyle, “Burası siyaset yapma yeri, gazetecilik yapma yeri değil. Bu arkadaşlar gazetecilik yapmayı özlemişler. Yeterince muhalif gazeteci var, bir bunlar eksikti. Başımıza gazeteci oldular. Muhalefete malzeme veriyorlar, Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından daha çok malzeme üretiyorlar” yorumları yapılıyor.

AKP’DE “ÇEKİ-DÜZEN” TOPLANTISI

AKP’nin, bu sabah, milletvekilleri ile yapılan geleneksel istişare toplantısında milletvekillerinin kamuoyuna yapacağı açıklamalarda dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Edinilen bilgilere göre, önümüzdeki günlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekilleri ile kapalı grup toplantısı yapacak. Erdoğan’ın milletvekillerine, “çeki-düzen” vereceği kaydedildi.

YALANLADILAR

Mehmet Metiner ve Şamil Tayyar'a yakın kaynaklar, söz konusu kulis bilgisini yalanladılar. Her iki milletvekilinin de parti tarafından bir uyarıyla karşılaşmadığını söylediler.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.