Metiner'den CHP'li Çeviköz'e İdlib tepkisi! 'Bu apaçık ihanettir'

Metiner'den CHP'li Çeviköz'e İdlib tepkisi! 'Bu apaçık ihanettir'

AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'e sert tepki gösterdi. 

HaberGlobal'da Erhan Ertürk'ün hazırlayıp sunduğu 'Müzakere'nin konuğu olan AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, 2 şehidin verildiği akşam Suriye rejimi ve Rusya'yı hedef almak yerine Türkiye'nin İdlib'de bulunması nedeniyle eleştiren ve Rusya'nın tezleriyle suçlayan CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'e sert tepki gösterdi. 

Çeviköz'ün gündeme taşıdığı iddialar için "Rusya'nın bütün iddiaları asılsızdır. Türkiye HTŞ'ye arka çıkan bir politika izlemiyor." yanıtını veren Metiner, sözlerini "İdlib'de şunun için işimiz var. İdlib'de ulusal güvenliğimizi de tehdit eden ve aynı zamanda da toplumsal barışımızı da, siyasetimizi de tehdit eden çok önemli bir göç dalgası var. 1 milyondan fazla insan sınırımıza yığılacak. Bunlara kapılarımızı açacak mıyız, bunlara kapılarımızı kapatacak mıyız?" diye sürdürdü.

 

'BU APAÇIK BİR İHANETİN GÖSTERGESİDİR'

 

Çeviköz'e "İdlib dediğin uzaydaki bir yer değil. Yüz yıl önce toprağımızın bir parçası. O insanların ataları Çanakkale'de yatıyor." diye seslenen Mehmet Metiner şunları söyledi:

 

"Hadi Müslüman bile olmasalar, eski tebalarımız bile olmasalar onlar insan nereye sığınacaklar? Biz orada ateşkesi sağlamak için varız. Heyeti Tahrür-ü Şam'a ya da başka bir terör örgütüne arka çıkmak için değil. Türkiye'ye bunu söyleyen apaçık bir ihanet içindedir. Bugün bir partimizin genel başkan yardımcısı kalkıp Esed'in ağzıyla, Rusya'nın ağzıyla Türkiye terör örgütlerine, teröristlere arka çıkmaktan, onları himaye etmekten vazgeçmelidir. İdlib'de ne işimiz var? diye sorması apaçık bir ihanetin göstergesidir." 


 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.