MetroPOLL'den dikkat çeken anket! Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Demirtaş aday olursa kim kazanır?

MetroPOLL'den dikkat çeken anket! Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Demirtaş aday olursa kim kazanır?

MetroPOLL Araştırma; önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Selahattin Demirtaş'ın aday olması halinde ortaya çıkan anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

MetroPOLL Araştırma, vatandaşa "Gelecekte yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda seçime Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Demirtaş katılırsa kime oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti.

Anket verilerine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında yapılacak olan seçimlerde karşısında Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'ın aday olması halinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilecek.

 

ERDOĞAN: YÜZDE 40, KILIÇDAROĞLU: YÜZDE 30

 

Yapılan son anketin sonuçlarına göre; ilk turda Erdoğan yüzde 40.1, Kılıçdaroğlu yüzde 30.2, Demirtaş ise yüzde 15.2 oranında oy alıyor. "Protesto oy" diyenlerin oranının yüzde 10,5 olarak kayda geçtiği ankette, kararsızların oranı yüzde 3.3, cevap vermeyenlerin oranı yüzde 0.7 olarak belirtildi.

 

AK PARTİ'DE FİRE YOK

 

Araştırmada ankete katılan vatandaşlara ayrıca "Bu pazar milletvekilliği seçimi olursa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu soruldu. Vatandaşların oy verdiği partiye göre Cumhurbaşkanı seçiminde desteklediği adaya ilişkin tablo oluşturulduğunda dikkat çeken grafik ortaya çıktı. Buna göre AK Partili seçmenin yüzde 97'si Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyecek.

 

CHP'DEN DEMİRTAŞ'A YÜZDE 9 OY

 

CHP'li seçmenin yüzde 80'i genel başkanlarını Cumhurbaşkanlığı koltuğuna taşımak istediğini belirtti. CHP'lilerin yüzde 9'u ise Demirtaş'a destek verdi. Erdoğan'a oy vereceğini söyleyen CHP'lilerin oranı ise 4.6'da kaldı.

 

SAADET'İN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEĞİ YÜZDE 50'NİN ALTINDA

 

Saadet Partisi'ne oy veren vatandaşlar, yüzde 42 oranında Kılıçdaroğlu'nu tercih etti. Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı görmek isteyen partililerin oranı ise yüzde 25.8 olarak kayda geçti.

 

İYİ PARTİLİLERİN YÜZDE 60'I "KILIÇDAROĞLU" DEDİ

 

İYİ Partiler, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 60.3 oranında Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade etti. İYİ Parti'ye oy verenlerin yüzde 11.8'i Erdoğan derken, yüzde 9.5'i Demirtaş dedi. 

 

asaaaaa.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.