Metropoll'den son anket! MHP seçmeni ne diyor?

Metropoll'den son anket! MHP seçmeni ne diyor?

Metropoll araştırma şirketi son seçim anketini açıkladı. İşte sürpriz sonuçlar ve oy oranları;

24 Haziran seçimlerine 1 aydan kısa bir zaman kala araştırma şirketleri her hafta yeni bir seçim anketi sonucunu kamuoyu ile paylaşıyor. Son olarak Metropoll, ‘Türkiye’nin Nabzı Mayıs 18’ anketi gerçekleştirdi.

Metropoll araştırma şirketinin ‘Türkiye’nin Nabzı Mayıs’18’ anketine göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görev onayı yüzde 46.3’e geriledi.

anket1-004.jpg

Buna göre Erdoğan AK Parti seçmeninin yüzde 89.2’sinin onayını alırken, MHP seçmenininse sadece yüzde 30’unun onayını alabildi.

anket22.jpg

AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi 24 Haziran’daki seçimler için ‘cumhur ittifakı’nı kurdu. İttifakın cumhurbaşkanı adayıysa Erdoğan.

anket33.jpg

Tayyip Erdoğan’ın görev onayı 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılması sonrası yüzde 67.6’ya çıkmış, bu oran 16 Nisan referandumunda yüzde 52.4 seviyesine inmişti.

anket44.jpg

Aynı araştırmaya göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görev onayıysa geçtiğimiz aya göre yüzde 1.6 artarak yüzde 25 oldu.

anket5-001.jpg

Kılıçdaroğlu kendi partisinin seçmeninden yüzde 67.7 düzeyinde onay alırken, HDP seçmeninden yüzde 16.5, diğer partilerden yüzde 24.5 onay aldı.

anket6.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.