Metruk binalar "seçmen" deposu

Metruk binalar "seçmen" deposu

YSK, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere 3 ay kala seçmen listelerini askıya çıkardı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 4 Ocak’ta seçmen listelerini askıya çıkarmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’ndan hayali seçmen iddiası ortaya atıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi, askıya çıkarılan seçmen listelerinde yaptığı incelemenin ardından İstanbul’un Adalar ilçesinde yaklaşık 500 hayali seçmen olduğunu tespit etti. Konu ile ilgili CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklamalarda bulundu.

Kaftancıoğlu, “Adalar İlçesi’nde yüksek oranda seçmen artışı var. Metruk binalarda hatta tamamen yıkılmış evlerde seçmen gözüküyor” ifadelerini kullandı.

Adalar’a hayali seçmen kaydı yapıldığını iddia eden Kaftancıoğlu, seçim sonuçlarını değiştirebilecek oranda kayıt yapıldığını, metruk binalarda hatta tamamen yıkılmış evlerde seçmenlerin gözüktüğünü,  1 daireye 20 seçmenin kaydedildiğini ifade etti.

aday1-002.jpg

CHP İstanbul İl Başkanlığı da konu ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:

“Örneğin, Büyükada Nizam Mahallesi Albayrak Sokak'ta bulunan metruk bir binada 3 seçmen kaydı bulunuyor. Aynı mahalledeki Çamlıbel Sokak'ta bulunan müstakil bir evin bahçe kapısında yer alan kapı numarasına kayıtlı 16 kişi var. Müstakil evin ana giriş kapısından ayrı olan ve kullanılmadığı açıkça görülen bahçe kapısına da numara verildiği ve bu adrese de 16 hayali seçmen kaydı yapıldığı görülüyor.

Heybeliada'da ise geçtiğimiz yıllarda çıkan bir yangın sonucu tamamen yıkılmış bir evin adresine 3 hayali seçmen kaydedilmiş durumda. Yine Heybeliada'daki Orhan ve Kılavuz isimli sokaklarda bulunan yıkılma tehlikesi altında ve boş durumdaki ahşap binalarda toplam 9 seçmen kaydı var.”

aday2-001.jpg

DAH ÖNCE BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM

1977 yılından beri Heybeliada'da yaşayan Nuri Dağdeviren (65), 42 yıldır yaşadığı evde birbirinden farklı soyadlarına sahip 3 farklı kişinin kayıtlı olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili olarak Dağdeviren, “Her vatandaş gibi seçmen kaydımı internetten kontrol ettim. Dairemde eşim, oğlum ve ben gözükmesi gerekirken 3 tane kayıtlı tanımadığım insan var. Antalya Kepez'den, İstanbul Tuzla'dan ve Hatay İskenderun'dan bu 3 kişinin benim evimde yaşadığı gözüküyor” ifadelerini kullandı.

‘1977'den beri Heybeliada'da aynı evde yaşıyorum’ diyen 65 yaşındaki Dağdeviren, daha önce böyle bir şey hiç görmediğini, dava açacağını, itiraz edeceğini, bu tarz sahte seçmenler başka komşularının evlerinde de gözüktüğünü belirtti.

aday3-001.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.