MGK'da 'cemaat' bombası

MGK'da 'cemaat' bombası

MGK: Ulusal güvenliği tehdit eden yapılanmalar görüşüldü.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada "ulusal güvenliği tehdit eden yapılar ve faaliyetler görüşüldü" denilerek Cemaat imasında bulunuldu.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. 2014 yılında gerçekleştirilen ilk MGK toplantısı 3 saat sürerken, toplantının içeriğine ilişkin 3 maddelik bir bildiri yayımlandı.

 

-"HALKIMIZIN HUZURUNU TEHDİT EDEN YAPILANMALAR GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR"-

 

MGK bildirisinin ilk maddesinde, ülke genelinde güvenliği ilgilendiren hususlar ve yürütülen çalışmaların değerlendirildiği belirtilerek, "Bu kapsamda halkımızın huzurunu ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetler görüşülmüştür.


Ayrıca önümüzdeki dönemde icra edilecek olan mahalli idareler seçimlerinin, huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir" denildi.

 

-SURİYE VE TÜRKİYE'DEKİ SIĞINMACILAR

 

Bildirinin ikinci maddesinde ise Suriye'de cereyan eden gelişmelerin Türkiye açısından doğurduğu güvenlik sorunu ve bu çerçevede yürütülen faaliyetlerin kapsamlı bir şekilde müzakere edildiği belirtildi. MGK'da, Suriye'de hüküm süren çatışma ortamının, halkın meşru talep ve beklentileri doğrultusunda sona ermesi ve çözüme kavuşmasına yönelik çabaların değerlendirildiği kaydedilerek, "Ülkemizde bulunan ve sayıları yedi yüz bini aşan Suriyelilerin durumu ve bunların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

 

-ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA'DAKİ GELİŞMELER-

 

Toplantıda son olarak ise Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gelişmelerin Türkiye'ye ve bölgeye etkilerinin görüşüldüğü belirtilerek, "Bu çerçevede, İran'la ikili ilişkilerimizde kaydedilen ilerlemeler ile Irak'taki son durum ele alınmıştır. Irak'taki sıkıntıların çözüme kavuşturulmasının sadece bu ülkenin değil, bölgemizin barış ve istikrarına katkı sağlayacağına dikkat çekilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.