MGK'ya Gülen dosyası ile gittiler

MGK'ya Gülen dosyası ile gittiler

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dünkü günkü grup toplantısında ABD'den iadesi için hukuki sürecin başlatılacağını açıkladığı Fethullah Gülen'le ilgili devletin zirvesi ilk kapsamlı fikir alış verişini Nisan ayı olağan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında

MGK öncesi, ilgili kurumların yanı sıra özellikle Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları arasında bir dizi görüşme yapıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gülen’in iadesi süreciyle ilgili neler yapılabileceğine dair kurmaylarından bilgileri topladı. Güvenilir kaynaklar, bu konuda Dışişleri Bakanlığı’nın Adalet Bakanlığı’ndan gelecek dosyaların tercümesi ve gerektiğinde ABD’nin Ankara Büyükelçiliği üzerinden Washington yönetimine iletilmesi görevini üstleneceğini söylediler. Aynı kaynaklar, “Önemine göre dosyalar, bazen iki ülke adalet bakanlıkları arasında da değişebilir” dediler.


Geçen Şubat ayındaki MGK’da da Gülen dosyası gündeme gelmiş ve konu ilk madde olarak MGK bildirisine, “Ülke genelinde güvenliği ilgilendiren hususlar ve yürütülen çalışmalar değerlendirilmiş, bu kapsamda halkımızın huzurunu ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetler görüşülmüştür” diye yansımıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.