MHP, HDP'nin kapatılması için dava açmaya hazırlanıyor!

MHP, HDP'nin kapatılması için dava açmaya hazırlanıyor!

MHP'nin başsavcılık kararını beklediği, bu süre zarfında adım atılmaması durumunda HDP'nin kapatılması için dava açacağı iddia edildi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz aylarda 'HDP'nin kapısına kilit vurulsun' açıklamasında bulundu.

Bu açıklamayı o tarihten sonra açıklama yaptığı her ortamda sık sık tekrar eden Bahçeli'nin çağrısı üzerine partililer harekete geçti.

Bugünkü köşesinden söz konusu gelişmelere değinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, MHP'nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dava açmasını bekleyeceğini, eğer bir karar alınmazsa HDP'nin kapatılması adına bir ay sonra yargı yoluna başvuracaklarını açıkladı. 

Selvi konuya ilişkin, ''MHP'de bu konuda bir çalışma var. Feti Yıldız başkanlığında HDP ile ilgili bir dosya hazırlanıyor. Parti öncelikle 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili kabul edilen iddianame üzerine dava açacak. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'ye ilişkin herhangi bir adım atarsa MHP, ayrıca müraacat etmeyecek'' ifadelerini kullandı.

 

Selvi yazısının devamında şunları kaydetti:

 

''MHP, herhangi bir adım atılmaması durumunda yazılı başvuruda bulunacak. Akıllarında belirlenmiş bir tarih var. 1 ay sonra adım atılmazsa parti harekete geçecek. Hazırlanan dosyanın temasını 'HDP-PKK'nın siyasi uzantısıdır' tezi oluşturacak. PKK'nın kuruluşundan sonra meydana gelen terör eylemleri yer alacak. Ayrıca 6-8 Ekim olaylarında yaşananlar da mahkeme dosyasına girecek. HDP'nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere milletvekillerinin PKK ve Öcalan’la ilgili açıklamalarına yer verilecek.”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum