MHP ile AKP arasında seçim krizi

MHP ile AKP arasında seçim krizi

Miliyetçi Hareke Partisi (MHP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) arasında seçim sistemi tartışması yaşanıyor. İşte ayrıntılar;

AK Parti ile MHP arasında seçim sistemi tartışması yaşandığı ileri sürüldü.  MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ‘Seçim barajı düşsün’ çıkışının AKP'ye ‘daraltılmış bölge seçim sistemine geçmeyin’ uyarısı olduğu kaydedildi.

AK Parti ‘Daraltılmış seçim sistemi’ üzerinde çalıştığı öğrenilirken, MHP’nin ise seçim sisteminde herhangi bir değişiklik yapılmasını istemediği iddia edildi.

Bahçeli, ‘AKP ile ittifak mesajı’ verse de kapalı kapı ardından iki partinin seçim sistemi üzerinde ayrıştığı öne sürüldü.

Ulusal Kanal'ın haberine göre, Bahçeli'nin seçim barajı çıkışının AKP'ye "daraltılmış bölge seçim sistemine geçmeyin" uyarısı olduğu belirtildi.

Adalet Bakanlığı, başkanlık sistemine gerekli uyum yasaları kapsamında Milletvekili Seçimi ve Siyasi Partiler Kanununda bir takım değişiklikler için çalışma başlattı. AKP ise kendi bünyesinde oluşturduğu 12 kişilik ekiple Seçim Kanunu üzerinde çalışma yapıyor. AKP'li kurmaylar düzenleme için daraltışmış seçim bölgesi sistemi üzerinde duruyor. Buna göre, AKP'nin 120 seçim bölgesi oluşturma ve bölgelerden 3'er, 4'er, 5'er milletvekili çıkarılması sistemi üzerinde durduğu iddia edildi.

Ancak MHP'ye yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Bahçeli, AKP'nin daraltışmış seçim sistemi önerisine itiraz ediyor. Bunun yanında dar bölge seçim sistemine de Bahçeli'nin karşı olduğu, sadece seçim barajında değişiklik yapılmasını istediği bildirildi.

Bahçeli'nin bu sözleri ilk söylediğinde Başbakan Binali Yıldırım, seçim barajı konusunun tek başına değil seçim sisteminde değişiklikle birlikte ele alınması gerektiğini ifade etmişti.

Kulislerde, "MHP, 2019'da AKP listelerinden seçime girecek" iddiaları da konuşuluyor. Ancak kaynaklar, bu iddianın şu an için gerçekçi gözükmediğini savunuyor.

siyasetcafe.com

Kaynak:Ulusal Kanal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.