MHP ile BDP arasında polemik

MHP ile BDP arasında polemik

İçişleri Bakanlığı'nın "Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi" için kuruluş ve faaliyet izni vermesi, siyasette "Kürdistan" polemiğini de ateşledi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye yazılı soru önergesi vererek, "Kürdistan neredesidir ?" diye sordu. 


Türkkan'ın soru önergesine yanıt ise, İçişleri Bakanı'ndan önce, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'tan geldi.

TÜRKKAN; "KÜRDİSTAN NERESİDİR ?"
MHP Milletvekili Türkkan soru önergesinde, İçişleri Bakanlığı'nın adında “Kürdistan” olan bir partiye onay verilmesine dikkat çekerek, “Türkiye Kürdistan Demokrat Partisisi” adlı partiye onay verilmesi Hükümet’in sözde Kürdistan adı verilen bölgeyi kabul etmesi anlamına mı gelmektedir sorusunu yöneltti.

Önergesinde Bakan Ala’ya “Sözde Kürdistan”denilen bölgenin neresi olduğunu soran Türkkan,“Bağımsız Kürdistan” tezini savunan bir partiye onay verilmesi Türkiye’de Kürtlerin bağımsızlığının kabul edilmesi anlamına mı gelmektedir sorusuna da yanıt istedi.
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Diyarbakır'da daha önce kurulan Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği ve Kürdistan Sanayici ve İşadamları Derneği’nin isimlerinde "Kürdistan" kelimesi geçtiği için, kendilerinden tüzük düzeltmelerinin istendiğini hatırlattı ve "Buna rağmen Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi’ne ayrıcalık tanınmasının gerekçesi nedir?" sorusunu yöneltti.


YANIT BDP'Lİ SAKIK'TAN GELDİ
Türkkan'ın, "Kürdistan neresidir ?" sorusuna ise, yanıt Ala'dan önce, BDP'li Sırrı Sakık'tan geldi. 
Sakık Twitter'da MHP'li Türkkan'ın sorusuna atıf yaparak, şu mesajları paylaştı;nin ne olduğu konusunda açıklama istedi.
"MHP Milletvekili Lütfü Türkkan'ın " Kürdistan Neresidir" diye verdiği soru önergesine şimdiden bir ön bilgi vereyim. Biraz ilkokul coğrafyası, biraz tarihi bilen herkes bilir nere olduğunu. Kürdistan'ın 3 parçası Türkiye'ye sınır olan Irak, iran ve Suriye'dedir. Dördüncü parçayı da sen bul, bu kadar ip ucu yeter. Bir ülkenin parlementerinin komşularını bilmemesi dahası kendi yaşadığı ülkeyi bilmemesi çok vahim. Birlikte yaşayacaksak dersini çalış öyle gel..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.