MHP Kurultayı'nda yaşananlar! Bahçeli'nin resmi asılmadı

MHP Kurultayı'nda yaşananlar! Bahçeli'nin resmi asılmadı

Milliyetçi Hareket Partisi 12. Olağan Kurultayı’nı gerçekleştiriyor. İşte MHP Kurultayı’nda yaşananlar;

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 12. Olağan Kurultayı büyük katılım ile başladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tek aday olduğu kongreye 3 bin partili davet edildi. Yoğun bir katılımın olduğu kongrede Afrin şehitleri için Kuran okutuldu.

Kongrede yoğun güvenlik önlemleri de alınırken, Ankara Valiliği'nce, kongre salonunun çevresindeki sokaklar trafiğe kapatıldı. Kongreyi izlemeye gelenler de güvenlik kontrolünden geçerek salona alındı. Kongreye gelen mehter takımının kostümlerindeki kılıçlarda güvenlik gerekçesiyle salonun dışındaki güvenlik noktasında polis kontrolünden geçemedi.

bahceli-foto.png

DEVLET BAHÇELİ'NİN FOTOĞRAFI ASILMADI

Tribünlerde partililerin ve konukların oturacağı alana Türk bayrağı ve parti flamaları konurken, salonun çeşitli yerlerine "Vatanımız Var Olsun", "MHP'nin Sevdası, Milletin Bekası", "Vefası Olmayanın Bekası Olmaz", "Milliyetçi Hareket Beka İçin Var Elbet", "Beka İçin El Ver, Tarihe Söz Ver", ‘"Yüreğin Vatan Olsun" yazılı pankartlar asıldı.

Salonda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafının olmaması, sadece Atatürk ile MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in fotoğraflarına yer verilmesi dikkat çekti.

Bahçeli'nin salona gelişinde ise, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı.

CHP, HDP VE İYİ PARTİ'YE DAVET YOK

AKP, BBP ve DP’nin davet edildiği kongreye başta CHP olmak üzere diğer siyasi partiler davet edilmedi. Kongreye AKP'den Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve TBMM Anaysa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop katılıyor.

Kongre salonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen tebrik telgrafı büyük alkış aldı. Milli Duruş, Şüheda Vefa, Millete Beka sloganlarının yer aldığı kongrede, Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle fazla coşkuya yer verilmedi.

Kongrede, konuşmaların ardından seçimlere geçilecek. Bin 207 delege Bahçeli'nin tek aday olarak gireceği genel başkanlık ile 75'i asıl, 25'i yedek olmak üzere 100 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) için oy kullanacak.

BAHÇELİ'NİN KONUŞMASI

Açılışta konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

"Neredesiniz diye soranlara gümbür gümbür işte buradayız. Şimdi siz söyleyiniz. Ezan susmaz, bayrak inmez, vatan bölünmez diyen kurtlu irade nerede? Türk-İslam ülküsünün inanmış yürekleri nerede? Duruşu olanın dev gibi bir davası vardır. Duruş aynı zamanda irfan, aynı zamanda yüksek karakter ve kararlılık mahsulüdür. Kıpırdamadan duranın veya kıvrılarak durgunluğa kapılanın değil, duruşuyla hareket edenin gelecek hakları bulunacaktır. Duruş bir olgunlaşma habercisi, olaylara istikamet verme harcıdır. Duruşu milli olanın durduğu yer meşrudur, ahlakidir, halkın ve hakkın yanıdır. Bu itibarla milli duruştan feyzini alan milliyetçi irademiz de zorlukların üstüne üstüne gidiyor en ufak gevşeme ve gerileme göstermiyoruz. Duruşumuz Müslüman Türk milletinin ta kendisidir. Vefa ise duruşa manevi öz katan, vicdana mükellefiyet yükleyen insanı haslet, imanı asalettir. Bizim için vefa sadece bir semtin ismi değildir. durum ve şartlara göre azalıp artan, gelişmeler karşısında yanıp sönen bir tavır da değildir. vefası olmayanın milli değerlere vedası katidir, kesindir. Vefası olmayan kaypaktır, kaçaktır, korkaktır.

 

MHP demek, millete beka demektir. Beka, varoluşumuzdur. Sonsuzluk ırmağına akışımızın ana yatağıdır. 49 yıldır hedefteyiz. Saldırıların odağındayız. Fikri kaynaklarımızı kurutmak maksadıyla her dönemde oyunlar oynandı, kara kampanyalar sahnelendi. Türk düşmanları her fırsatta ya içimizden devşirenleri kurşun asker gibi kullandılar ya da akılları çelip iradeleri çalarak devrilmemizi kurguladılar.

MHP, 12 Eylül öncesi herhangi bir karşılık beklemeden hiçbir mükafat gözetmeden seve seve girdiği vatan ve millet nöbetinde binlerce şehit ve gazi verdi. Darbeciler o tarihlerde koskoca bir davayı, Türk milliyetçiliğini yargılamaya kalkıştılar.

TÜRKİYE DÜŞMANLARI SENARYOYU BÖYLE YAZMIŞLARDI

Davamız tarla davası değil, millet davasıydı, beka ve iman kavgasıydı. Çıkarlarımızı değil nesillerimizi düşündük. Göğsümüz imanla kabardı, gözlerimiz heyecanla yaşardı. Davanın mukadderatından taviz vermedik. Eğer verseydik yarın mahşerde şühedanın yüzüne bakamaz, ecdaddan köşe bucak kaçmak zorunda kalırdık.

Siz söyleyin. Sözümüzü milim ödün vermeden tuttuk mu? Kurultay bezirganlarından, sırtımızdaki kamburlardan kurtulduk mu? 12. Olağan Büyük Kurultayımıza gelinceye kadar ne kadar kepazelik skandal travma varsa maruz kaldık. Hamd olsun hepsinden alnımızın aklıyla çıktık. Oyunları tümden bozduk. Unutmayınız bir kere satan yine satar. Vefasızlık, imansızlıktır. Bir kere ihanetle, bin kere ihanet arasında hiçbir fark yoktur. Kulu kandıranlar Allah’ı nasıl kandıracaklar? Bozuk para cep deler, bozuk insan kalp deler, bozgun kafilesi ise sonunda elenip silinip layık olduğu çöplüğe gider ve de gitmiştir.

MHP 1 Kasım 2015’ten sonra ele geçirilmek istendi. Çünkü Türkiye’nin işgal planında sosyal dayanak arandı. MHP imha edilmek istendi. Çünkü Türkiye düşmanları senaryoyu böyle yazmışlardı. MHP yıkılmak, temellerinden öz değerlerinden koparılmak istendi. Çünkü büykü resme baktığımızda üst akla dikkat ettiğimizde, ülkemiz ve bölgemizde vahşi bir kaos planlanmıştı. Milletin son kalesi teslim olsaydı, milli direnç düşecek, 15 Temmuz hain FETÖ darbesi Allah muhafaza belki de gerçekleşmiş olacaktı. Amaç buydu, hesap buydu. 2015 yılının kasım ayından itibaren doğu ve güneydoğu anadolu’daki il ve ilçelerimizi tesir altına alan isyan teşebbüslerini, kazılan hendekleri, döşenen patlayıcıları unutmadık, unutturmayacağız. EYP’ler ev ev tuzaklanırken, dönemin askeri erkanı suskun kalmıştı. Terörle mücadele tepkisizliğe dönmüş, döndükçe de gömülmüştü.

EDERİ 1 DOLAR OLAN ŞEREFSİZLERE...

Hain terör örgütü Şırnak’tan Muş’a Silopi’den Cizre’de Derik’e kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına kast etmişti. Bu süreçte 113 vatan evladını şehit verdik. Eş zamanlı olarak Afrin’de tüneller kazınırken, yurdumuzda kazınmıştır. Çukurlar açılırken, aynısı il ve ilçelerimizde de yapılmıştır. Bu esnada MHP’de tünel faaliyeti görülmüştür. Rütbesi tuğgeneral seviyesinde bulunan çok sayıda hain 15 Temmuz darbe girişiminde suçüstü basılmıştır. Bu tesadüf olamaz, rastlantı olamaz.

MHP’nin başını CHP’nin çektiği PKK karışımı, ittifak oluşumunu reddetmesi bütün planları bozmuştu. CHP’nin Çin malı başbakanlık teklifini kabul etmiş olsaydık, HDP’nin yanımıza kazara alıp FETÖ’nun tuzağına düşseydik bilinsin ki, Türkiye iç savaşa sürüklenecekti. Bunu yapamazdık, böyle bir vebale ortak olamazdık. Milletin vermediği başbakanlık görevini, başka kapılarda dilenerek arayamaz, buna tenezzül dahi edemezdik. Bizim ülkülerimizin fiyatı yoktur, davamızın bedeli yoktur.

Ederi 1 dolar olan şerefsizlere verilecek ne bir karış toprağımız ne de bir tek insanımız vardır.

"CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ..."

Cumhurbaşkanı seçiminde adayımız aksi ve arızi gelişme olmadıktan sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhur ittifakı Türkiye Cumhuriyeti'ni kuruluş felsefesine müzahir biçimde geleceğe taşıyacaktır. Hiçbir odak, hiçbir mahfil, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük, Cumhur İttifakını çatlatamayacaktır.

İŞTE MHP KURULTAYI'NDAN İLK GÖRÜNTÜLER

bahceli-foto.jpgbahceli-foto.pngbahceli2.pngbahceli3.png

bahceli5.pngbahceli6.png

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.