MHP Lideri Bahçeli'den flaş açıklamalar: "Her şey ortada, kimi kandırıyorsunuz?"

MHP Lideri Bahçeli'den flaş açıklamalar: "Her şey ortada, kimi kandırıyorsunuz?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, katıldığı televizyon programında yerel seçimler öncesi gündemi değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Star TV ve NTV ortak yayınında Nazlı Çelik’in sorularını yanıtladı. Devlet Bahçeli, Yeni Zelanda’daki terör saldırısı, Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

İşte Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar:

BEKA AÇIKLAMASI

Beka kavramının Türkiye’de hem siyasi, hem de özel hayatında çok söylenen, üzerinde durulan bir kavram olduğunu belirten Devlet Bahçeli, bu kavramın ilk kez söylenmediğini ifade etti. Uzun yıllardır beka meselesi üzerine ciddiyetle durulduğunu vurgulayan Bahçeli, bekayı tehdit ve tahrip edecek konular üzerinde de hassasiyetle karşıt duruşlar sergilendiğinin altını çizdi. 

Bekanın en basit haliyle devletin varlığı, milletin birliği ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruma anlayışı olduğunu aktaran Bahçeli, bu konu üzerinde hiçbir tartışmaya gerek olmadığını, ‘birçok olay buraya yönelikse Türkiye’de beka sorunu var demektir, onun aşılması lazımdır’ dedi.

“SONUÇ NE OLURSA OLSUN CUMHUR İTTİFAKI DEVAM EDECEK”

Yerel seçimlerde sonuç ne olursa olsun Cumhur İttifakı’nın devam edeceğini açıklayan Bahçeli, Türkiye üzerinde oynanan oyunların çok farklı bir boyutta olduğunu söyledi.

Muhalefetin tarihi bir hata yaptığını söyleyen Bahçeli, ülkede ekonomik karamsarlık yaratılmaya çalışıldığını açıkladı. Bahçeli ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı konularda insanları tahrik ettiğini, Cumhurbaşkanı’nı çalışamaz hale getirmeye gayreti içinde olunduğunu söyledi.

Ekonomik büyümenin üretmek olduğunu belirten Devlet Bahçeli, üretebilmek için yatırım yapılması, yatırım yapılabilmesi için tasarrufta bulunmak gerektiğini dile getirdi. 

“TERÖRLE MÜCADELEYE HARCANAN PARAYI DÜŞÜNEN YOK”

Bahçeli açıklamasının devamında, “Domates ve patlıcan fiyatıyla meşgul oluyorlar da Diyarbakır'dan kalkan uçağın Kandil'e uçuşu, oradan dönüşü, her havalanmadaki lastik kaybı, yıpranma, amortisör durumu, bombalama vs.... Bunların maliyetini hiç düşünen yok. Kılıçdaroğlu sürekli bazı konuları tahrik ediyor. Bir uçağın kalkış-iniş maliyetini düşünen yok. Kılıçdaroğlu gerilimi artırmaya yönelik hareket ediyor” dedi.

“YENİ ZELANDA’DAKİ TERÖR SALDIRISINA AVRUPA GEREKEN CEVABI VERMEDİ”

Yeni Zelanda’daki terör saldırısı için de konuşan Devlet Bahçeli, ‘bir manyağı görevlendirmiş olabilirler, bunu bulmak lazım’ dedi. Ayrıca, Müslüman toplulukların birbirine düşürülmeye çalışıldığını söyleyen Bahçeli, Avrupa’nın gerekli tepkiyi gösteremediğini, liderlerin daha önce yaptıkları gibi yürüyüş yapmadıklarını belirtti.

10 Mart iddialarına ilişkin konuda ise, “Bu söylemler yanlıştır. Bunu denemek isteyenler varsa ortaya çıksınlar. Türk milleti 15 Temmuz'daki verdiği cevabı kat kat verecektir. Hiçbir zaman idamın kalkmasından yana olmadık. Eğer idamla ilgili adım atılacaksa MHP bu konuda var” açıklamasında bulundu.

“MANSUR YAVAŞ ÇEKİLMELİDİR”

Devlet Bahçeli, Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

“Bir defa eski MHP'li olarak CHP adayını tanımlamak yanlıştır. MHP'den oy çelmek için düşünülen bir kavramsa bu doğru değildir. MHP ve ülkücü camia yediveren gülü gibi oldu. Her yerde varlar. Hep de eskiler. Eğer bu eskiler şuan var olanların yanında olsa iktidar oluruz. Beraber olursak uzun süreli iktidar oluruz. Bu kadar MHP'linin olduğu yerde 'eski MHP'li' diye ayır ayır oradan da git Cumhuriyet Halk Partisi'ne. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir MHP'linin bulunma şartı ne olabilir? Şimdi de bir takım olaylar var. Bu olaylar üzerine benim yani yargı yolu sonuçlanıncaya kadar, Türkiye'nin gündemine taşınmış ve seçime de 11 gün kala böyle bir aday basında yazdığı kadarıyla, kendilerinin yaptığı açıklamaların da yetersizliğini ele alırsanız benim kanaatim odur ki bu şahıs Cumhuriyet Halk Partisi adaylığından çekilmelidir. Bu şahsa da partisine de siyasi etik açısından hepimize zarar verir. 'Siz buradan ayrılın' demesini de bilmesi gerekir. Neyi bekliyor Kemal Kılıçdaroğlu?”

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN YENİ ZELANDA YORUMU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yeni Zelanda’daki terör saldırısına ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Devlet Bahçeli, “Siz de kalkıyorsunuz, artık ağzından mı kaçtı, şuurlu bir şekilde mi söyledi, 'İslam'dan kaynaklanıyor terör' diyorsunuz. Bu ne büyük bir talihsizlik” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.