MHP lideri Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosuna tepki: Vahim bir sorumsuzluk!

MHP lideri Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosuna tepki: Vahim bir sorumsuzluk!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosuna sert tepki gösterdi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı "Alevi" başlığıyla paylaştı.

"Çok hassas bir konuyu konuşma vakti geldi" diyen CHP lideri, Alevilik konusuna değindi.

Kemal Kılıçdaroğlu 14 Mayıs'ta ilk kez oy kullanacak gençlere seslendi. "Artık ayrışmaları konuşmayacağız" diyen Kılıçdaroğlu, "İlk oyunu verecek olan evlatlarım. Ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancıyla yetişmiş, samimi bir Müslümanım." ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

 

'Sevgili genç arkadaşım. Ülke olarak önümüzde bir eşik var. Ve bu eşiği hep birlikte aşabilmek için sana ihtiyacımız var. Unutma, tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından çekip çıkaracaksın, ait olduğu yere taşıyacaksın.

''Alevi olmaz" diyen bu sisteme doğru, dürüst, ahlaklı olan diyecek misin? Son bir el verecek misin? Bu ayrıştırıcı sistemi kökünden yıkmaya hazır mısın?'

 

BAHÇELİ'DEN TEPKİ: VAHİM BİR SORUMSUZLUK


Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına MHP lideri Bahçeli'den tepki geldi.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, küresel emperyalizmin dayatma, tembih ve telkinleriyle kimlik siyasetine keskin dönüş yapması, etnik ve mezhebi hassasiyetleri çok tehlikeli şekilde kaşıyarak kanatma hevesine düşmesi vahim bir sorumsuzluk örneğidir. Kılıçdaroğlu düştüğü dipsiz bataklıkta her geçen gün batarken ülkemizi de beraberinde çekmenin sinsi telaşına kapılmıştır. Maalesef ve çok açıktır ki, Kılıçdaroğlu’nun karanlık ağzı bölücü terör örgütü PKK’nın ağzıdır." dedi.

 

BAKAN SOYLU'DAN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Alevi’” açıklamasına yanıt verdi. Soylu, "Bugüne kadar söylememiş de neden şimdi söylüyor?" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Alevi’yim” açıklamasına katıldığı televizyon programında yanıt verdi.

 

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

 

'İki noktadan bakmak lazım. Bir kendi cephesinden bir Türkiye’nin geldiği cepheden bakmak lazım. Türkiye burada Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzun yıllardan beri söylemekten imtina ettiği, devletin içinde bulunmuşsun, SGK Başkanı olarak bulunmuşsun. Yanındaki arkadaşların, karar vericiler kimliğinin ne olduğunu biliyorlar. CHP Genel Başkanı olmuşsun, bugüne kadar bunu söyleme gereği duymamışsın veya söylememişsin.

Bugün Tayyip Erdoğan’ın oluşturduğu iklimle, Türkiye’nin geldiği iklimle bunu ifade edebiliyorsun. Kendi noktasından ise ilk düşündüğüm şey şudur: Ben bir fakir yerde büyüdüm ben bir ötekiyim, bunu ifade edemedim. Buradan bir mağduriyet inşa etmeye çalışıyor.

Türkiye bu meseleleri aşalı çok oldu. 1585 cemevini arkadaşlarımız dolaştılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade ile yaptılar. Biz oradan talepleri topladık. Yüzde 80-90'ından daha fazlasını yaptık. Devletin kaynağını ile yaptık. Kiminin yolunu, kiminin cemevini.

 

TÜRKİYE TARİHİNDE İLK KEZ OLAN ŞEYLER


Cumhurbaşkanımız Alevi ve Bektaşi Başkanlığı kurulacağı zaman bununla alakalı yaptığı dönem içerisinde biz birçok cemevinin temelini attık. Bunlar Türkiye tarihinde ilk kez olan işler.

Bu ülkede Ermeni kaymakamımız var. Görevini yapıyor. Caferi valimiz var. Afgan Türkü valimiz var. Bir önceki dönem alevi valimiz vardı. Alevi kaymakamımız var, genel müdürlerimiz var.

Bütün bunlar Türkiye’ye uzak bir durum değil ki. Bunu siyaset istismar alanı yapmak, arka bahçesi olarak değerlendirmek en önemli çıkış noktalarından bir tanesi.

Bunu söyleyen biz değiliz, Millet İttifakı’nın ortakları, bu yapıya mensup olduğu için oy alamaz diyen biz değiliz. Değerlendirmesinin sebebi çok net bir şekilde kendi adına mağduriyet hikayesi oluşturmaya çalışmak. Türkiye o günleri çoktan geçti.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.