MHP Meclis Başkanlığını ve 7 şehri istedi!

MHP Meclis Başkanlığını ve 7 şehri istedi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yerel seçimde 3 büyükşehirde aday çıkarmama kararı alırken Meclis Başkanlığı ve 7 ili Ak Parti’den istedi. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti arasındaki ittifak yerel seçimlerde de devam edecek. MHP ittifaka sadık kalarak 3 büyükşehirde aday çıkarmayacağını açıkladı muhalefetin planlarını alt üst etti. MHP’nin bu jeste karşılık olarak ise Meclis Başkanlığı’nı ve 7 ili istediği ifade edildi.

MHP'nin, AK Parti'den istediği iller arasında Adana, Isparta, Manisa, Mersin, Osmaniye, Kars ve Iğdır olduğu ileri sürülürken aynı zamanda TBMM Başkanlığını beklediği konuşuluyor.

Seçime 4 ay kala partilerin ittifak pazarlığı devam ediyor. MHP'nin, AK Parti'den Adana, Isparta, Manisa, Mersin, Osmaniye, Kars ve Iğdır'ı istediği ileri sürüldü. MHP'nin ayrıca, Binali Yıldırım'dan boşalacak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı için de jest beklediği iddia edildi.

Sözcü'den Emin Özgönül'ün kulislere dayandırdığı haberine göre, AK Parti ile MHP ve CHP ile İYİ Parti arasındaki görüşmelerde, 'ittifak problemi' yaşanıyor. Partiler arasında bugüne kadar yapılan temaslarda, bazı iller için anlaşma sağlanamadı. Cumhur İttifakı'nda MHP Adana, Isparta, Mersin, Manisa, Osmaniye, Kars ve Iğdır'da sadece kendisinin aday çıkarmasını, AK Parti'nin de bu illerde, MHP'yi desteklemesini istiyor. MHP 3 büyük ilde aday çıkarmayıp yeterli jestin yapıldığı düşüncesinde bulunuyor. AK Parti ise özellikle Adana, Isparta ve Manisa'da aday gösterilmesinden yana tavrını koruyor.

'TBMM BAŞKANLIĞI İÇİN MHP DESTEKLENECEK'

Bu arada, TBMM Başkanlığı için MHP'li bir adayın desteklenmesi formülü de tartışılıyor. AK Parti ile MHP arasında tam mutabakat sağlanırsa, Binali Yıldırım'ın İstanbul adayı olması ile boşalacak TBMM Başkanlığı için, MHP'li adayın desteklenebileceği belirtiliyor. TBMM Başkanlığı boşalırsa yeni seçim yapılacak. Toplam 340 sandalyesi bulunan AK Parti ve MHP oyları, TBMM başkanının en az 301 oy gerektiren 3. turda seçilmesi için yeterli bulunuyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.