MHP seçmeni hesapları bozdu!

MHP seçmeni hesapları bozdu!

Başkanlık sistemini hedefleyen anayasa referandumunun tarihi hala netleşmiş değil, ancak yapılan araştırmalar AKP'nin işinin bir hayli zor olduğunu gösteriyor. Anket sonuçlarına göre 1 Kasım seçimlerinde AKP'ye oy veren 8 milyon kişinin kararsız. Bu seçme

Meclis’i yetkisiz bırakan, iç cepheyi bölen, başkanlık teklifineAP Parti seçmeni de tepkili.


Yapılan araştırmalar ve anket sonuçları, sandıktan “Hayır” çıkacağını gözler önüne seriyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre,1 Kasım seçimlerinde AKP’yeoy veren 23 milyon seçmenin 8 milyonu, yani AKP seçmeninin üçte birlik kısmı kararsız...

Bu kapsamda, kararsız durumda olan 8 milyon seçmenin 5 milyonunun da “Hayır” oyuna daha yakın olduğu anlaşılıyor.

AKP'nin en büyük sıkıntısı 7 Haziran'da AKP'ye oy vermeyip 1 Kasım'da tercihini AKP'den yana kullananlarda. Diğer sıkıntı da MHP seçmenindeki güçlü hayır dalgası. 

Anketler de AKP'deki sıkıntıyı gözler önüne seriyor. SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, AKP’nin sandık seçmeninin yüzde 37’lerde kaldığını, bu kitlenin de değişiklik paketini referandumdan geçirmek için yeterli olmadığını söyledi.

1 Kasım seçimlerinde isabetli tahmin yapmasıyla bilinen AKAM da yaptığı anketle Başkanlığa yüzde 57 ile “Hayır” çıktığını ortaya koydu. AKP seçmeninin yüzde 10 nokta 5’inin, MHP’lilerin ise yüzde 50 nokta 1’inin hayır oyu kullanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP yetkililerinin kararsız seçmeni "Evet"e kaydırmak için çareler aradığı belirtiliyor.

AKP’nin MHP tabanını ikna etmekten ziyade, 1 Kasım’da aldığı 23 Milyon oyu referandumda da korumaya çalışacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: ulusalkanal.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
43 Yorum