MHP teklif etti ama… Aksaray'a T.C. ekletmediler

MHP teklif etti ama… Aksaray'a T.C. ekletmediler

MHP’li meclis üyeleri Aksaray’da belediye tabelasına T.C. ibaresinin eklenmesini talep ettiler. Bu talebe CHP ve İYİ Parti’den destek geldi ancak AK Parti’nin karşı çıkmasıyla teklif kabul edilmedi.

Aksaray’da MHP’li belediye meclis üyeleri, belediye binasındaki tabelaya T.C. ibaresinin eklenmesi için teklif sundu. Teklife İYİ Parti ve CHP’den destek geldi ancak AK Parti karşı çıktı. Yapılan oylama sonucu teklif kabul edilmedi.

Yerel seçimlerin ardından birçok ilde T.C. ibareleri belediye binalarında bulunan tabelalara eklenmeye başlandı ancak Aksaray’da tam tersi oldu.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, AK Parti’nin yerel seçimlerde kazandığı Aksaray’da belediye meclisi ikinci olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi’ndeki toplantıya T.C. tartışması damga vurdu.

Belediye Başkanı Enver Dinçer’in katılmadığı toplantıyı AK Parti’li Belediye Başkanvekili Cem Elibol yönetti.

MHP’NİN TEKLİFİNE CHP VE İYİ PARTİ’DEN DESTEK, AK PARTİ’DEN RED! 

Toplantıda, MHP’li meclis üyeleri T.C. ibaresinin belediye binasındaki tabelaya eklenmesini teklif ettiler. 

Yapılan oylamada MHP’li üyelerin yanı sıra CHP ve İYİ Parti’li üyeler de teklif lehine oy kullandılar ancak AK Parti’li üyeler ret oyu kullandılar. 

Oylamada 15 kabul, 16 ret oyu kullanıldı ve teklif reddedildi.

MHP’DEN AK PARTİ’YE TEPKİ

Bu sonuç MHP tarafından şaşkınlıkla karşılanırken, MHP’li belediye meclis üyesi Muhterem Gür, AK Parti’li üyelere tepki gösterdi. 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ HEPİMİZİN ORTAK PAYDASIDIR”

Gür, “Burada T.C. ibaresinin bulunmasının hiçbirimizi rahatsız edecek bir tarafı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti hepimizin ortak paydasıdır ama kabul etmediler, durum ortada” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.