MHP vekil adayları belli oldu

MHP vekil adayları belli oldu

Çalışmalarını tamamlayan aday komisyonu, 1815 adaydan 89'unu FETÖ, kadına şiddet, dolandırıcılık gibi nedenlerle listeye almadı.

MHP milletvekili adayları belli oldu. MHP 2018 milletvekili adayları listesini ve isimlerini okurlarımızla paylaşacağız.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri öncesinde partilerin adayları da netleşmeye başladı. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) milletvekili adayları açıklandı. Peki MHP'nin milletvekili adayları arasında kimler yer alıyor? MHP'de hangi isimler milletvekili adayı oldu? İşte bu soruların cevaplarını ve son gelişmeleri sayfamızda sizlere aktarıyoruz.

 

MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 2018

MHP'de milletvekili adayları belli oldu. 1885 adaydan 89'u FETÖ ve kadına şiddet nedeniyle aday yapılmadı.

MHP milletvekili aday listesi yayınlandığında burada olacak.

ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Siyasi partilerin, seçim çevrelerine ait olan aday listelerini 21 Mayıs'ta saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna(YSK) teslim etmesi gerekiyor.

Siyasi partilerin adaylarının başvuru belgelerindeki eksikleri tamamlamalarının son tarihi ise 25 Mayıs, Milletvekili geçici aday listesi 26 Mayıs’ta YSK tarafından Resmi Gazete’de yayımlanacak.

MHP’nin de bu süreçte 21 Mayıs sonrası milletvekili aday adayları başvurularını değerlendirip, adaylarını belirlemesi bekleniyor.

24 Haziran seçimi için aday adayı başvuruları, FETÖ'den sızma olmaması için kapsamlı incelemeye alındı. MHP kurduğu 15 avukattan oluşan güvenlik soruşturması ekibiyle, yapılan 1815 aday adayı başvurusunu titiz bir şekilde inceleyecek.

Başvurular, 7 Mayıs'da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan yardımcıları Edip Semih Yalçın ve Feti Yıldız ile Genel Sekreter İsmet Büyükataman'dan oluşan Milletvekili Aday Adayı Değerlendirme Komisyonu tarafından kapsamlı olarak incelemeye ve değerlendirmeye alınacak.

Aday adayları, inceleme ve değerlendirmelerin ardından gerek görülürse mülakata alınacak ve MHP'nin 600 milletvekili adayından oluşan listesi belirlenmiş olacak.

MHP'de 31 il ve 19 ilçe başkanı, 24 Haziran'da yapılacak seçim için aday adayı oldu.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.