MHP'de baskın kongre!
AK Parti'nin Olağanüstü Kongresi'nin gerçekleştirdiği gün, Milliyetçi Hareket Partisi de 41 ilde birden kongrelerini tamamladı.
MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından 18 Mart 2018 tarihinde yapılacağı ilan edilen Olağan Genel Kurul Kongresi öncesinde MHP 41 ilde birden kongrelerini bitirdi.
AK Parti Olağanüstü Genel Kurulu Kongresi ile aynı güne denk gelmesi MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından tamamen tesadüf olarak nitelendirildi.
MHP’DE BASKIN KONGRE SESLERİ
MHP’nin il ve ilçe kongrelerine hız vermesi ve aynı gün 41 ilin kongresini gerçekleştirmesi MHP kulislerinde baskın bir olağanüstü kongre hazırlığı olarak değerlendiriliyor.
EN GEÇ KASIM
MHP’nin il kongrelerini bir an önce tamamlama çabası Haziran’da açıklanması beklenen mahkeme kararına yönelik bir tedbir olduğu da söyleniyor.
Haziran’da açıklanması muhtemel Tüzük Kurultayına ilişkin Mahkeme kararının sonucuna göre MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin daha önce 18 Mart 2018 olarak ilan ettiği Olağan Genel Kurul kararını öne çekebileceği ve en geç 2017’nin Kasım ayında MHP kongresini gerçekleştirebileceği konuşuluyor.

SÜLEYMAN SERVET SAZAK VE KORAY AYDIN KALDI
MHP’de Genel Başkan Adaylarından Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan partiden ihraç edilmişlerdi. MHP Genel Başkan Adaylarından MHP içerisinde sadece Süleyman Servet Sazak ve Koray Aydın kaldı. MHP’nin olağanüstü kongre kararı alması durumunda Süleyman Servet Sazak’ın adaylık fikrinin geçerli olduğu belirtilirken, Koray Aydın’ın da bu durumda adaylığını koyacağı konuşuluyor.
Hakan Sönmez siyasetcafe.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.