MHP'de deprem! Zihni Açba istifa etti!

MHP'de deprem! Zihni Açba istifa etti!

Anayasa oylamalarında Genel Merkez'le ters düşen MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, TBMM Başkanlık Divanı üyeliğinden ve katiplik görevinden istifa etti.

MHP sakarya Milletvekili Zihni AÇBA istfa etti. AÇBA son referandum oylamasında MHP yönetimi ile ters düşmüş hayır oyu verdiği iddia adilmişti. MHP'deki firelerin ilk faturası AÇBA'ya kesildi.

 

 

'HAYIR' SİNYALİ VERMİŞTİ

 

MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, verdiği bir röportajda "İktidar partisinin AKP’nin bir anayasa değişiklik teklifi olarak Meclis’e geldi. Eğer MHP ile AKP ortaklığında bir teklifi olsaydı onun altında MHP’li milletvekillerinin de imzası olurdu. MHP milletvekillerini böyle bir teklifin altında imzası yok. Bu Meclis’te görüşülecek son alacağı şekle göre oylanarak milletvekillerinin kendi hür iradeleriyle oylanacak. O zaman demek ki; onlar belki gönüllerinin arzusunu dile getiriyorlar.  

Herkesin gönlünde bir aslan yatıyor.  Ama son olarak şunu söyleyeyim, TBMM bu anayasa oylamasında bu Meclis’in her üyesi kendi hür iradesiyle oy kullanacaktır. Bunun üzerine bas basa söylüyorum. Buna iktidar milletvekilleri de bana göre dahildir. Bizim 316 milletvekilimi buna imza vermiştir evet oyu kullanacaktır şeklindeki beyanlar da bana göre Anayasa’nın ruhuna aykırı beyanlardır, geçerli beyanlar değildir" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.