MHP'de Hayır Cephesi Ortak Platform Kuruyor

MHP'de Hayır Cephesi Ortak Platform Kuruyor

MHP'de Başkanlık sistemine karşı olanların referandum sürecinde izleyeceği yol haritası ortak bir platform çalışması ile şekilleniyor.

MHP’de Başkanlığa Hayır diyen Genel Başkan adaylarından Meral Akşener’den, Koray Aydın, Sinan Ogan, Ümit Özdağ’dan, TBMM’de Anayasa Değişiklik tasarısına karşı oy kullanan milletvekillerine kadar pek çok eski ve yeni MHP’liler ‘Türk Milliyetçileri Hayır Diyor Platformu” kurdu.

 

Ortak platforma ilişkin açıklama yapan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, platform bünyesinde yürütecekleri çalışma ve kampanyaya ilişkin şunları söyledi:

"Biz parti olarak hareket etmiyoruz. Partilerle de işbirliği içinde çalışmayacağız. Bir platform oluşturup sadece MHP tabanına değil, -MHP tabanı zaten yüzde 70-80 hayır diyor tüm seçmenlere sesleneceğiz. Biliyoruz ki AKP tabanında da hayır diyecek çok insan var." dedi.

'Hayır' Platformunda "Meral Akşener, Sadi Somuncuoğlu, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Sinan Ogan, Nuri Okutan, İsmail Ok, Yusuf Halaçoğlu olduğu gelen bilgiler arasında.

Platformun izleyeceği yol ve programı haftaya pazartesi tüm detaylar şekillenecek.

18 Şubat 2017 tarihinde Ankara’da  MHP’de geçmiş dönemlerde ve şimdi siyaset yapanların  da katılacağı, “ “Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ Diyor” temalı, geniş katılımlı bir toplantı yaparak, “Hayır” kampanyasını resmi olarak  başlatmış olacak.

 Komitenin dün yaptığı toplantıdan çıkan ilk bildiri şöyle:

"30 Ocak 2017 tarihinde Türkiye’yi tek adam rejimine götürecek olan başkanlık sistemine geçiş için yapılan anayasa düzenlemelerini istişare etmek ve yürütülecek olan “Hayır” kampanyasının

30 Ocak 2017 tarihinde Türkiye’yi tek adam rejimine götürecek olan başkanlık sistemine geçiş için yapılan anayasa düzenlemelerini istişare etmek ve yürütülecek olan “Hayır” kampanyasının detaylarını görüşmek üzere bir araya geldiğimizi ve aşağıdaki kararları aldığımızı Türk milletine saygıyla duyururuz.

Dört genel başkan adayı, Milliyetçi Hareket Partisi’nin mecliste referanduma “hayır” diyen 26. dönem milletvekilleri, önceki dönemlerde TBMM’de partimizi temsil etmiş milletvekillerimiz ve ülkücü hareketin aksakallarının önemli bir kesimi ile yapmış olduğumuz istişare toplantısında Türk milletinin kaderini belirleyecek süreçle ilgili önemli kararlar alınmıştır.

Referanduma kadarki dönemde hayır kampanyasının verimli yürütülmesi adına çeşitli alanlarda çalışmalar yapılması ülkemizin geleceği açısından son derece kritik rol oynamaktadır. Bu çerçevede ilk olarak 18 Şubat 2017 tarihinde Ankara’da Milliyetçi Hareket Partisi’nde geçmiş dönemlerde ve şimdi siyaset yapan değerli şahsiyetlerin de iştirak edeceği “Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ Diyor” temalı, geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmesi ve yürütülecek “Hayır” kampanyası için ilk adımın atılması kararlaştırılmıştır.

Bunun yanı sıra fikir alışverişinde bulunmak amacıyla referandumda hayır kampanyası yapacağı düşünülen merkez sağda siyaset yapan partilerimize de ziyaretlerin yapılması planlanmaktadır.

Türk milletine saygı ile duyurulur.

“Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ Diyor” Toplantısı Organizasyon Komitesi"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.