MHP’de ‘Kocamaz’ krizi: Belediye Başkanı Ballı istifa etti

MHP’de ‘Kocamaz’ krizi: Belediye Başkanı Ballı istifa etti

Milliyetçi Hareket Partisi’nde istifa depremi yaşanıyor. Belediye Başkanı Ballı partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden yerel seçimlerde aday gösterilmediği gerekçesiyle istifa ederek Akşener’in Genel Başkanlığı’nı yaptığı İYİ Parti’ye katılan ve İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Burhanettin Kocamaz, MHP’de krize neden oldu.

Mersin Bozyazı İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Kocamaz’ın yerel seçimlerde Genel Merkez tarafından yeniden aday gösterilmemesini eleştirmiş ve tepki göstermişti.

hdp-aday.gif

 

Milliyetçi Hareket Partisi ise bu yaşananların ardından Belediye Başkanı Ballı’yı ihraç talebiyle disipline sevk etmişti. Başkan Mehmet  Ballı ise bugün yaptığı açıklamada savunma vermeyeceğini dile getirerek partiden ayrıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli Görüşmesi Sona Erdi

MHP’den istifa eden Mehmet Ballı, kula kul olmayacağını, İl Başkanlığı’ndan savunmasının istendiğini ifade ederek çok sert tepki gösterdi.

“Benim savunmamı alacak ülkücü, bu davaya benden fazla hizmet etmiş olmalı” diyen Ballı, “Ülkücülüğümden vazgeçmeden Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ediyorum. Andımızı kaldıranlara alkış tutanlar bu partiden gitmediği için bize gitmek düşüyor” açıklamasında bulundu.

mehmet-balli.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.