MHP'de Oktay Vural bombası!

MHP'de Oktay Vural bombası!

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’ın “eski ekipten” alacağı destek ile yeniden sahneye çıkacağı ve MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını koyacağı konuşuluyor.

Erken seçim tartışmalarının başladığı bu dönemde MHP’de de sular giderek ısınıyor. MHP’de yaşanan Şefkat Çetin ve İzzet Ulvi Yönter’in kapışmasının arka planı da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin twitter hesabından “müdahale” ettiği Çetin ve Yönter çekişmesinin hızla büyüdüğü MHP kulislerinden gelen bilgiler arasında.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “konuşma metinlerini” yazdığı ifade edilen MHP İstanbul Milletvekili ve Bahçeli’nin Başdanışmanı İzzet Ulvi Yönter ile teşkilatlardan sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin arasında parti içerisinde yaşanan çatışma ve çekişmelerin bir kısmı basına yansımıştı.

MHP içerisinde yaşanan bu çekişmelerin artık iyice su yüzüne çıkmaya başladığı ifade ediliyor.

MHP kulislerinden gelen bilgilere göre MHP Lideri Bahçeli’nin Şefkat Çetin’in danışmanı Fatih ve şoförünün partiye sokulmaması talimatını teşkilatlardan sorumlu müdür Alp’e verdiğini ve bunun üzerine danışmanı ve şoförünün partiye gelmedikleri belirtiliyor. Şefkat Çetin’in de bunun üzerine partiye gelmediği ancak, ertesi gün danışmanı Fatih ile birlikte MHP Genel Merkezi’ne geldiğinden bahsediliyor.

GENEL KURUL HESAPLARI

MHP kulislerinden gelen kesin bilgilere göre MHP Lideri Bahçeli, Olağan Genel Kurul’da adaylığını koyacak. Ancak, MHP içerisinde 2019 seçimlerine Bahçeli ile gidilmesi durumunda büyük bir hüsran ile karşılaşılacağı ifade ediliyor.

Bahçeli sonrası Genel Başkanlık hayalleri kuranların başında geldiği iddia edilen İzzet Ulvi Yönter’in parti içerisinde yaşanan gelişmeler üzerine “harekete” geçtiği ve Şefkat Çetin’e yönelik “saldırılarının” altında bu nedenlerin yattığı belirtiliyor. Üstelik iki taraf da birbirlerini FETÖ’cü olmakla itham ediyor.

ÇETİN, KAYA VE BAŞARAN BERABER Mİ HAREKET EDECEK?

MHP kulislerinden gelen bilgilere göre, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, görevinden istifa eden eski Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ve eski Genel Sekreter Yardımcısı Suat Başaran ile birlikte hareket ediyor.

İstanbul ve Ankara MHP Parti kongrelerinin hayati bir önem taşıdığı ve bu kongreleri kazanan tarafın Olağan Genel Kurul’da büyük bir “etkinlik” sağlayacağı söyleniyor.

İstanbul’da mevcut MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş’ın kazanması durumunda Atilla Kaya’nın elinin oldukça güçleneceği ifade edilirken, Aday olmayacağını açıklayan MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya yerine Ankara İl Başkanlığı’na eski Çankaya ilçe Başkanı Deniz Kaya’nın Şefkat Çetin tarafından hazırlandığı konuşuluyor.

Ankara’da MHP Ankara Milletvekili Mustafa Mit ile Şefkat Çetin’in Ankara İl Başkanlığı seçimi için anlaştığı konuşulurken, Zuhal Topçu’nun partiden elini ayağını tamamen çekmesinin Ankara İl Başkanlığı seçimlerinde büyük bir avantaj olduğu da ifade ediliyor.

OKTAY VURAL ADAY OLACAK

İstanbul ve Ankara İl kongrelerini kim kazanırsa Olağan MHP Kongresi’nde “söz” sahibinin o olacağı MHP kulislerinde en çok dillendirilen konuların başında geliyor.

MHP içerisinde bir yanda İzzet Ulvi Yönter, Arzu Erdem, Erhan Usta, Erkan Haberal gibi isimler Bahçeli’nin "yanında" gözükerek kendilerine sağlam bir konum aramaya çalışırken diğer yandan Şefkat Çetin, Atilla Kaya gibi MHP’nin etkin isimleri de Kongre öncesi kendilerine bir "çıkış" yolu arıyor.

MHP’deki “yeni ekip”, "eskileri" Olağan Kongre’de “tasfiye” etmek istiyor. MHP Lideri Bahçeli’nin de “yeni ekip” ile çalışmak istediği de gelen bilgiler arasında.

Ancak, tüm “temizlik” çabalarına rağmen MHP’nin gerçekleştirdiği il ve ilçe kongrelerinin sonuçları MHP Lideri Bahçeli ve “yeni ekibin” pek hoşuna gitmediği de söyleniyor.

İşte bu çerçevede MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’ın “eski ekipten” alacağı destek ile yeniden sahneye çıkacağı ve MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını koyacağı konuşuluyor.

MHP’de ihraç edilmeyen eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın ve Ülkücü Hareketin efsane ismi Şehit Gün Sazak’ın oğlu Süleyman Servet Sazak’ın Genel Başkan adaylıkları da mevcudiyetini koruyor.

Görülen o ki, MHP’de “bitti” denilen her şey "yeniden" başlıyor ve bu seferki mücadele Bahçeli sonrasına bırakılmayacak gibi.

 

Hakan Sönmez

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum