MHP'de şok gelişme: Atila Kaya'nın ihracı isteniyor

MHP'de şok gelişme: Atila Kaya'nın ihracı isteniyor

MHP’den şaşırtıcı bir ihraç haberi: Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya’nın ihracı için düğmeye basıldı

İstanbul İl Başkanlığı, Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından, MHP’de 3 dönem milletvekilliği yapmış, MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya'nın ihracını imzaya açtı.

MHP İstanbul İl Başkanlığı, Atila Kaya'nın istifası ile ilgili kararın İl Yönetim kurulu üyeleri tarafından imzalamasını bekleniyor.

Kaya'nın ihracının MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından imzaya açıldığı ve yönetim kurulu üyelerinin yüksek ihtimalle ihraç talebine olumlu karşılık vereceği kaydedildi.

ÜLKÜ OCAKLARI İHANETLE SUÇLAMIŞTI

 

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, şu an siyasi bir faaliyeti olmayan Atila Kaya'yı "davaya ihanetle" suçlayan sosyal medya paylaşımları yapmıştı.

Ülkücü camianın sevilen isimlerinden Atila Kaya, 11 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 1997-2003 yılları arasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı yaptı.

Kaya daha sonra İstanbul'dan üç dönem MHP milletvekili olarak TBMM'de yer aldı.

Babası Rüstem Kaya, sol görüşlü teröristler tarafından şehit edilen Atila Kaya, 4 Ocak 2017'de MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.


ATİLA KAYA KİMDİR?

15 Ağustos 1957 senesinde dünyaya gelen Atila Kaya aslen Karslıdır.

İlk, orta ve lise eğitimini Kars'ta tamamladı. 

Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi matematik bölümünü bitirdi. 11 yıl cezaevinde yatan Kaya, 1997-2003 yılları arasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı genel başkanlığı yaptı. 2003- 2009 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığını yapmıştır.

2009 yılında MHP İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde parti genel başkanı Devlet Bahçeli ile ters düşmüş ve görevinden istifa etmiştir. 2007, 2011 ve 2015 seçimlerinde İstanbul 3.Bölge MHP Milletvekili olarak seçilmiştir. 

Kaya, 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getirmeyi hedefleyen Anayasa Değişikliği konusunda da MHP yönetimiyle ters düşerek, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istifa etti.

Kaya istifa ettikten sonra herhangi bir siyasi oluşuma katılmamış ve destek vermemiştir.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.