MHP'de Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil öfkesi! Kemalizm Batı uydurması

MHP'de Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil öfkesi! Kemalizm Batı uydurması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Devlet Bahçeli’yi hedef alan Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil’e çok sert sözlerle yüklendi. İşte ayrıntılar;

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye Halk TV’de yayınlanan bir programda ağır hakaretlerde bulunan Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil’e cevap Semih Yalçın’dan geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil'e zehir zemberek sözlerle tepki gösterdi.

Devlet Bahçeli'ye yönelik ağır hakaretlerde bulunmalarına tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Türkiye’de Kemalizm ve ulusalcılık gibi yakıştırmaların arkasına gizlenen; Cumhuriyet düşmanlığıdır, kripto aidiyet ve mensubiyet inkârcılığıdır. Son zamanlarda bu inkârcı anlayışı körükleyen iki isimden biri Uğur Dündar diğeri ise Yılmaz Özdil’dir" ifadelerini kullandı.

'KEMALİZM BATILILARIN UYDURMASIDIR'

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin evladı ve kıymetidir. Kimsenin babasının mirası değildir. 1938’den beri Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil gibi inkılap yobazlığı yapanların Atatürk’ün aziz hatırasını tahrif etmekten vazgeçmeleri gerekir" diyen Semih Yalçın, "Kemalizm diye bir ideoloji bulunmadığı gibi, Atatürk milliyetçiliği diye bir milliyetçilik de yoktur. Kemalizm, adı üzere Türklük realitesini görmezden gelen Batılı düşünürlerin uydurmasıdır” açıklamasında bulundu.

İşte Semih Yalçın’ın sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşımlar:

Bugün Türkiye’de Atatürk’e ve Cumhuriyet’e sahip çıkılması Kemalist ideolojinin savunuculuğunu üstlenenleri rahatsız etmemelidir.

Atatürk’ü sahiplenenlere yönelik haksız ithamlar, Türkiye’de klişeleşmiş ön yargı ve sloganları sakız gibi çiğnemenin, temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp yeniden sofraya getirmenin alışkanlık hâline geldiğinin manidar bir göstergesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin evladı ve kıymetidir. Kimsenin babasının mirası değildir. 1938’den beri Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil gibi inkılap yobazlığı yapanların Atatürk’ün aziz hatırasını tahrif etmekten vazgeçmeleri gerekir.

Atatürk’e sahip çıkanlara yapılan temelsiz suçlamalar; insanımızı maksatlı olarak belli kalıplara sokma ve yaftalama gayretlerinin, siyasi husumetleri kalıplaşmış söylemler üzerinden sürdürme hastalığının, bilgi ve birikim yetersizliğinin, çapsızlığın somut bir örneğidir.

Oysa aziz milletimizin sahip çıktığı Atatürk, Türk milliyetçilerinin mücadelesini verdiği değerler bütününün bir parçasıdır. Çünkü Atatürk esasında Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Kemalizm diye bir ideoloji bulunmadığı gibi, Atatürk milliyetçiliği diye bir milliyetçilik de yoktur. Kemalizm, adı üzere Türklük realitesini görmezden gelen Batılı düşünürlerin uydurmasıdır.

Türkiye’de yaşayan herkesi ihata eden Türklük, Atatürk tarafından bir vatandaşlık ve millet kimliği olarak görülmüş ve bu anlayış devlet felsefesi hâline getirilmiştir.

Bütün modern Batılı ve Doğulu toplumlarda da ulus devlet anlayışının temelini bu olgu teşkil etmektedir.

Türkiye’de Kemalizm ve ulusalcılık gibi yakıştırmaların arkasına gizlenen; Cumhuriyet düşmanlığıdır, kripto aidiyet ve mensubiyet inkârcılığıdır.

Son zamanlarda bu inkârcı anlayışı körükleyen iki isimden biri Uğur Dündar diğeri ise Yılmaz Özdil’dir.

Dün Halk TV’de yaptıkları programda Sayın Devlet Bahçeli’yi anlayamadıklarını ifade ederek yuhalatmaya ve küçük düşürmeye çalışmışlardır.

Sayın Devlet Bahçeli öyle bir çırpıda anlaşılacak bir lider değildir.

Hele hele günübirlik gazetecilik yapan siz ikinizin algısı buna müsait gözükmemektedir. Eğer yanılıp ta, idrak edebildiğiniz anda dünü inkâr edersiniz.

Sizin tabirinizle; “Atatürkçülük” adı altında yaptığınız istismar üzerinden MHP’ye, liderine, mensuplarına ve özelliklede Türk milliyetçilerine saldıramazsınız.

Çünkü “Gazi Mustafa Kemal Atatürk”te biziz, “Türkiye Cumhuriyeti” de biziz.

Hâkimiyet-i Milliye de, İrade-yi Milliye de, Müdafa-i Hukuk’ta bizatihi Türk Milleti, Türk Milliyetçileridir.

Bilmediğiniz Türklük, millet, vatan, devlet ve bayrak gibi kavramların kitabını yazdık, yazmaya da devam ediyoruz.

Ancak sizin gibiler Sayın Dündar, Sayın Özdil, güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Yıllardır aleyhimizde yazarak ne geçti elinize?

Koca bir hiç!

MHP’nin siyasetteki dominant rolünü, müessiriyetini engelleyebildiniz mi?

Hayır!

Aksine sürekli aynı palavraları yazarak dolaylı yoldan bizim propagandamızı yaptınız.

Anlaşıldı, siz ve sizin gibi fikrisabitten malul ve ye’se mahkûm MHP muarızları hiç iflah olmayacaksınız.

Ancak zamanı geldiğinde kimin yerlerde süründüğünü, kimin yola devam ettiğini göreceksiniz. 

Siz böyle yazmaya ve konuşmaya devam edin, biz de sizi sürekli yalanlayalım.

2019 Martında sizin ve desteklediğiniz bahtsızların sükûtuhayalini görmekten büyük zevk alacağız!

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum