MHP’deki NATO’cular harekete geçti

MHP’deki NATO’cular harekete geçti

Gazeteci İsmet Özçelik bugünkü yazısında MHP'de NATO'cuların harekete geçtiğini iddia etti.

Gazeteci İsmet Özçelik, bugünkü köşe yazısında, "Ak Parti üzerine çalışanlar, iki parça koparmıştı. Aynı merkezlerin yeni hedefi MHP. Akşener operasyonundan sonra yeni bir hamle peşindeler. Orada çatlaklar yaratma partinin yönetimini alma faaliyetleri yürüyor." diye yazdı.

DÜĞMEYE BASTILAR

Kulislerde konuşulanlara bakılırsa geçmişte E. Altaylı ile irtibatlı olan, partide “NATO’cular” diye anılan bir ekip hareketlenmiş. Parti yönetiminde yoklar. Meclis grubunda da yer almıyorlar. MHP’lilerin aktardığına göre, Kurultay sonrası düğmeye bastılar. ABD ve Almanya ile temastalar. İl ve ilçelerde faaliyetlerini, “Bahçeli sonrası hazırlık” olarak sunuyorlar. Ama her an harekete geçebilirler. Partideki sıkıntının pususundalar.

İsmet Özçelik'in konuyla ilgili Aydınlık'ta yazdığı yazı şöyle:

GÜNDEMDEKİ TWEETLER

MHP kulislerinde son dönemde peş peşe atılan tweetler konuşuyor. Suat Başaran’ın “Yol ayrımındayız… Ya zillet içinde bir köşede ölümü bekleyeceğiz ya da bir yol bulacağız…

Şefkat Çetin’in, “Kızılcık şerbeti ikramcıları. İçilmiyor, zorlamayın…”

Oktay Vural’ın, “… bu terazi bu kadar sıkleti çekmez.” tweetleri…

Bunların arkasından Bahçeli’nin Almanya’yı hedef alan paylaşımları. Birbirleriyle bağlantısı tartışılıyor.

YOK HÜKMÜNDE

MHP kulislerinde dikkat çekilen bir konu da Suat Başaran’ın NATO kuruluşu eski YATA yöneticilerinin Enver Altaylı’nın desteğiyle kurduğu aynı merkez tarafından finanse edildiği iddia edilen,“Tamga Türk” sitesinde yazdıkları. Yazıda “Yeni bir yoldan kastımız, öncelikle son kurultayda açıklanan, 2023 kararını yok hükmünde görmek” dedi.

Başaran’ın “yok hükmünde” görmek istediği konunun, Bahçeli’nin “2023’te MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’dır” kararı olduğu ifade ediliyor. Bu ekibin “yeni yolu” bu. Ak Parti MHP ittifakını bozmak. Cumhur İttifakını dağıtmak. MHP’lilere göre, kritik isim Şevkat Çetin. “Bu ekip Çetin’i çok istiyor. Tabandaki gücünü biliyor. Ama Çetin bu ekibin dışında” tespiti yapılıyor.

DUMANLI’YA YAKIN İSİM

Suat Başaran’ın yazı yazdığı,“Tamga Türk”ün sahibi Bahadır Dinçaslan, Altaylı davasında sorgulandı. Enver Altaylı’nın telefon kayıtlarında, en çok görüştüğü kişiler arasında. MHP kulislerinde anlatılanlara göre, bu ekibin Bahçeli’nin yerine hazırladıkları kişi. FETÖ’cü Ekrem Dumanlı’nın yakın arkadaşlarından H.Ö.

GENEL MERKEZ FARKINDA

Bu ekip MHP tabanını, “Ak Parti’ye tam destek veriyoruz. Ama MHP’nin hiçbir kârı yok. Ne kadro, ne ihale.” propagandasıyla etkilemeye çalışıyor. Bahçeli’nin yakın çevresine göre Genel Merkez her şeyin farkında. Bu grubun faaliyetlerini, adım adım izliyor. Olası bir operasyona karşı tetikte… ABD ve FETÖ kaset operasyonlarında olduğu gibi MHP’ye yine kumpas kurabilir mi? Şimdilik zor görünüyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum