MHP’den ABD’ye sert tepki: ‘Bu tehditlerin…’

MHP’den ABD’ye sert tepki: ‘Bu tehditlerin…’

Türkiye’yi tehdit eden Amerika Birleşik Devleti’ne MHP’den çok sert tepki geldi. İşte ayrıntılar;

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Trump'ın ve Mike Pence’nin Türkiye'ye yönelik yaptırım tehdidine yanıt verdi.

Milletvekili Haberal,  "Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı söylenen bütün bu tehdit niteliğindeki sözlerin karşısındayız. Her zaman devletimizin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 5199 sayılı Hayvan Hakları Yasasında Değişiklik Öngören Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığına sunduklarını belirtti.

HAYVANLARA SAYGILI DAVRANILMALI

Hayvan haklarıyla ilgili konuların aynı zamanda bir eğitim sorunu olduğunu belirten Haberal, herkesin hayvansever olmasını beklemenin doğru olmadığını dile getirdi. Haberal, "Ancak herkesten beklediğimiz şey, hayvanlara saygılı davranmalarıdır" ifadelerini kullandı.

Erkan Haberal, bir gazetecinin, "ABD'nin Türkiye'ye yaptırım tehdidiyle ilgili değerlendirmeniz nedir?" sorusuna, "Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı söylenen bütün bu tehdit niteliğindeki sözlerin karşısındayız. Her zaman devletimizin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz" yanıtını verdi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.