MHP'den AK Parti'ye açık mesaj! Kazanamazsam kazanamazsın

MHP'den AK Parti'ye açık mesaj! Kazanamazsam kazanamazsın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Melih Gökçek ve Bedrettin Dalan isimlerinin adaylığını gündeme getirerek AKP’ye mesaj gönderdiği iddia edildi.

AKP ile MHP arasında yerel seçimlerde ittifak çalışmalarını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Herkes kendi yoluna” sözlerinden sonra rafa kalkmasından sonra iki parti bu kez adaylar üzerinden verdikleri mesajlarda birbirini ittifak için ikna etmeye çalışmaları dikkat çekildi.

GÖKÇEK’İN ADAYLIĞI

MHP kanadının bu amaçla önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandumdan sonra istifaya zorladığı Melih Gökçek’in adını ortaya attığı ileri sürüldü. Gökçek’in adının MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gündeme getirilmesinden Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı AKP rahatsız oldu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Gökçek’in görevden alınması iş olsun diye istenmedi. Bunun ötesinde bir yorum yapmayacağım” açıklaması yaptı.

İşin ilginç tarafı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu tartışmaya katıldı. Gökçek’e adaylık teklif etmediklerini belirten Bahçeli, “Aday olmak istiyorsa MHP’ye şeref kazandırır” ifadelerini kullandı. Gökçek de Bahçeli’nin sözlerine, “Sayın Bahçeli, sözleriyle beni inanılmaz şekilde onore etmiştir. Sözleri bana şeref vermiştir. Teşekkür ediyorum. Sayın Bahçeli, Türkiye’nin başı sıkıştığı her anda, ülkenin düze çıkışında anahtar rolü oynamış bir vatanseverdir” diye karşılık verdi. Gazetecilerin “Gökçek’in MHP’den adaylığına nasıl bakarsınız” sorusuna Erdoğan “Melih Bey benim 1994 yılında beri bu işte benim belediye başkanlığım onun Ankara Belediye başkanlığı, yol ve dava arkadaşım. Yol ve dava arkadaşlığımızla bugüne kadar beraber geldik. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum” diye karşılık verdi.

MHP İSTANBAL’DA DA SÜRPRİZ ADAY PEŞİNDE

Melik Gökçek üzerinden Ankara’da başlayan tartışma Bahçeli’nin “İstanbul’da sürpriz aday çıkarabiliriz” sözleri AKP ile MHP arasındaki tartışma İstanbul’a sıçradı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli İstanbul adayı ile ilgili bir soru üzerine “Daha önce İstanbul ile alakalı olarak aday göstermeyeceğimizi ifade ettik ve “siyaset kombini” adı altında bir sistem önerdik ancak bu iltifat görmedi. Dolayısıyla MHP her ilde, her seçim çevresinde kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştır. Sorumlu olan arkadaşlarımız Türkiye genelinde kendi adaylarımızla seçimlere nasıl katılabileceğimizi planlamaktadırlar, aday çalışmaları yapılmaktadır. Bu adayların içerisinde İstanbul’da da bir sürprizimiz olabilir. Onun için ileri günleri beklemek lazımdır” dedi.

Bahçeli’nin sözünü ittiği “Sürpriz adayı” ile ilgili bir gelişme yaşandı. Kulislere dün MHP’nin “İstanbul için Bedrettin Dalan’ı düşündüğünü” bilgisi sızdı. Ergenekon davasında yargılanan Bedrettin Dalan MHP’den adaylık teklifi almadığını belirterek “Şu an siyasete girmeyi düşünmüyorum. Siyaset benim için bitmiştir. Gelse de kabul etmem. Tekrar aday olmayacağım” açıklamasında bulundu.

‘BİZ KAZANAMAYIZ AMA AKP DE KAYBEDER’

Bahçeli’nin yaptığı hamlelerin doğru olduğu savunan MHP’liler, Gökçek’in Ankara’da tek başına oyu yüzde 20 olduğunu ve MHP’nin adayı olursa seçimi kazanamasa da en azından AKP’nin kaybedeciğini kaydetti. İstanbul için de aynı hesabı yapan MHP’liler “Burada artık bizim ne dediğimiz ve ne yaptığımızın bir önemi yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne söyleyeceği ve ne yapacağı önemlidir” dedi.

AYNI TAKTİK

Kulislerde konuşulan bir başka iddia ise şöyle: Yerel de ittifak yok diyen iki parti de adaylar üzerinde verdikleri bu mesajlarla birbirlerinin sinir uçlarını yokluyor. Yeniden masaya oturmaları halinde karşı tarafın ne kadar taviz verebileceğini test etmeye çalışıyor. Genel seçimlerde İyi Parti’nin önüne geçmesine izin vermeyen MHP’nin yerel seçimlerde benzer bir taktik izleyecek. Öncelikle elindeki belediyeleri korumaya çalışacak olan MHP’nin bir başka hedefi ise İyi Parti’den daha çok oy ve belediye başkanı kazanmak.

BEKLENTİ SÜRÜYOR

AKP kulislerinde ise milletvekillerinin MHP’nin bu tür hamlelerinin yerel seçimlerde kendilerine zarar vermesinden endişe duydukları ve bu durumun muhalefete yaracağı değerlendirmelerini yaptıkları öğrenildi. Her iki parti de,karşılıklı hamlelere karşın, uzlaşma arayışlarının adayların açıklanacağı son güne kadar devam edeceği ve yerel seçimlere de ittifak içinde girileceği beklentisinin devam etmesi dikkat çekti.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.