MHP’den Ekmeleddin cevabı! 'CHP kafayı yemiş'

MHP’den Ekmeleddin cevabı! 'CHP kafayı yemiş'

Milliyetçi Hareket Partisi’nden CHP’nin ‘Ekmeleddin’ sözlerine yanıt gecikmedi. İşte ayrıntılar;

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel'in dün Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında yaptığı açıklamalar dair Milliyetçi Hareket Partisi’nden çok sert yanıt geldi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Kumpasın Oscar Ödülü CHP'den başkasına verilemez" dedi.

CHP’li Özel’in açıklamalarına cevap veren MHP’li Erkan Akçay, "CHP artık İhsanoğlu üzerinden spekülasyon ve saygısızlık yapmayı bırakmalıdır. Siyasette tuzağın ve kumpasın Oscar Ödülü CHP'den başkasına verilemez" diye konuştu.

CHP sözcülerinin hala cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden kafa karışıklığı yaşadığın iddia eden Erkan Akçay, İhsanoğlu'nun MHP ve CHP'nin ortak adayı olarak açıklandığını ve çalışmaların bu istikamette yapıldığını vurguladı.

İhsanoğlu'nun Soma'daki mitingine, başta Özgür Özel olmak üzere CHP milletvekilleri ve temsilcilerin de katıldığını hatırlatan Akçay, Özel'in İhsanoğlu üzerinden MHP'yi eleştirmeye çalışırken aslında kendi genel başkanını ve partisini eleştirdiğini aktardı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığında Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söz sahibi olduğunu söyleyen Akçay, şu ifadeleri kullandı:

"Ortada demokrasiye kurulmuş bir tuzak yoktur. CHP sözcüsü bu sözleriyle kendi partisini ve Genel Başkanını aptal yerine mi koymaktadır? CHP demokrasinin şaşkını mıdır? Özgür Özel bu eleştirilerini MHP'ye değil, Ekmeleddin Bey'in doğru aday olduğunu Mayıs 2017'de de söyleyen Sayın Kılıçdaroğlu'na yöneltsin. CHP artık İhsanoğlu üzerinden spekülasyon ve saygısızlık yapmayı bırakmalıdır. Siyasette tuzağın ve kumpasın Oscar Ödülü CHP'den başkasına verilemez. Demokrasiye kurulmuş tuzağı 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde değil, 2007'de 367 krizinde aramak lazım. Bu krizin müsebbibi CHP'dir. 367 kriziyle parlamentoyu işlevsiz hale getirerek demokrasiye, mili iradeye ihanet eden, kumpas kuran ve kendi kumpasının altında kalan parti CHP'dir. CHP'ye tavsiyemiz milli iradeye sabotaj ve kumpas çalışmalarından kendisini sıyırması ve demokrasi istikametinde milli iradeye saygılı bir tutum takınmasıdır."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.