MHP'den Ermeni  Adayı

MHP'den Ermeni Adayı

İstanbul'da yerel seçimin en renkli geçeceği yer Bakırköy...

Vatan'dan İlker Akgüngör'ün haberine göre 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin İstanbul’da en renkli geçeceği yer Bakırköy olacak. Mecliste grubu bulunan bütün partilerin ilçede yaklaşık 20 bin seçmeni bulunan Ermeni cemaatinden adayları var. Ermeni adayların arasında en çok dikkat çekenler ise MHP’nin Bakırköy Belediye Meclis Üyesi listesinin başında kontenjan adayı olarak yer alan Nerses Yeramyan ile 5. sıradaki Elmas Giragos.

 

“Biz de bu ülkede varız”


MHP’nin liste başı ismi 65 yaşındaki diş doktoru Nerses Yeramyan adaylığını şöyle değerlendirdi: “İlk eşim bir hakim, ikinci eşim Gülhan da bir albay kızı. İki eşimden 3 çocuğum var. Bu memlekette yaşıyorsak milliyetçi olmamız gerekir. Eğer değilsek burada işimiz yok. Üniversitedeyken milliyetçi derneklerde üyelik yaptım. MHP biraz kuvvetlensin belki devletimize bir faydamız olur. Bence din ve mezhep ile milliyetçilik ayrı şeyler. Milliyetçi olmasaydım Müslüman hanımla evlenmezdim.” MHP 2009 seçimlerinde yine Bakırköy’den Haço Keleş’i belediye meclisine, 1973’te ise Alpaslan Türkeş’e yakın isimlerden Levon Panos Dabağyan’ı milletvekili adayı olarak göstermişti. Nerses Yeramyan geçmişe değil geleceğe bakmak gerektiğini savunuyor:


İrina da Ak Parti Antalya birinci sıradan giriyor


“Annem Rum. Rumca’yı da Ermenice gibi iyi konuşurum. Yunanistan’a gittiğimde Türkiye’yi savunurum. Bizden önce de Ermeni adaylar oldu. Almanya’da Türklerden milletvekilleri ve bakan var. Zamanında bazı kötü şeyler olmuş. Geriye bakmak icap etmiyor. Kavgada yumruk sayılmaz. Geçmişle uğraşırsak geriye gideriz. Çevreden gelen olumsuz tepkiler beni hiç ilgilendirmiyor.”


Tüm partiler Ermeni cemaatinin oyuna talip

 

Bakırköy’ün CHP listesinde 3’üncü sırada Yeşilköy Ermeni Okulu’ndan Yetişenler Derneği Eski Başkanı Arev Cebeci’yle, 22’nci sırada Margarit Dikme var. AKP’nin adaylarından Levon Noray Özant 2’nci, Antranik Şirinoğlu 7’nci ve Antranik Diktaş 15’inci sırada. HDP adayı ise Nıvart Bakırcıoğlu.Vatan'dan İlker Akgüngör'ün haberine göre 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin İstanbul’da en renkli geçeceği yer Bakırköy olacak. Mecliste grubu bulunan bütün partilerin ilçede yaklaşık 20 bin seçmeni bulunan Ermeni cemaatinden adayları var. Ermeni adayların arasında en çok dikkat çekenler ise MHP’nin Bakırköy Belediye Meclis Üyesi listesinin başında kontenjan adayı olarak yer alan Nerses Yeramyan ile 5. sıradaki Elmas Giragos.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.